1

Scheveningen




Scheveningen

Zon, zee en lekker eten. Een dagje Scheveningen in Den Haag geeft je direct een voldaan vakantiegevoel. In de zomer de perfecte plek om met een glas wijn op het strand of in een Beachclub te liggen, te sporten op het water, of over de beroemde Pier te wandelen. Maar Scheveningen is ook in de winter een heerlijke plek om te vertoeven. Winkelen langs de kust, naar het Circustheater of het bijzondere Museum Beelden aan Zee. Welk jaargetijde het ook is, de frisse zeewind doet je goed.

Scheveningen biedt strandbezoekers meer dan alleen de drie z's (zon, zee en zand). Een groot winkelcentrum grenst aan het paviljoen met veel eet- en uitgaansgelegenheden. Ook bij slecht weer is een bezoek aan dit stukje kust een verademing. Bij mooi weer is er natuurlijk maar één optie: handdoekje op het zand, zwembroek of bikini aan en genieten van de zon.

Altijd al eens onderwater willen lopen? Bij Sea Life is dit mogelijk. Bezoekers wandelen in een tunnel door een groot waterbassin met een inhoud van meer dan 180.000 liter. Ondertussen zwemmen zeeschildpadden, zwartpuntrifhaaien, roggen, octopussen en zeevissen met een noodgang voorbij. Ook zijn er tientallen grote aquaria met vissen en dieren uit de Noordzee. Sea Life leent zich heel goed voor een kinderfeestje of schoolreisje.

Iets heel anders is RIB varen. Stap in een RIB-boat en vaar daarmee op hoge snelheid over de Noordzee. De zoutspatten vliegen je om de oren en soms lijkt het water van alle kanten te komen. Actie gegarandeerd! RIB varen (Powerboat) leent zich uitstekend voor een spannend bedrijfsuitje.

Een andere leuke plek om te bezoeken is het Museum Beelden aan Zee met hedendaagse beeldhouwkunst, variërend van miniatuur tot reuzegroot. Of het Zeemuseum Muzee Scheveningen, waar de cultuur van de oude 'havenstad' weer nieuw leven in wordt geblazen.

Scheveningen in Scheveningen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, high of afternoon tea, familiedag, schoolreisje, weekendje weg, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek denhaag.com

Uitzicht op Scheveningen vanaf de Pier. Foto: Den Haag Marketing © Pierre Crom
Uitzicht op Scheveningen vanaf de Pier. Foto: Den Haag Marketing © Pierre Crom