T. rex in Town in Naturalis

In Naturalis zie je iets wat je nergens anders, behalve in de VS, vindt. Reis mee 66 miljoen jaar terug in de tijd en sta oog in oog met het indrukwekkende skelet van T. rex Trix. De koningin der dino's is door paleontologen van Naturalis opgegraven en geprepareerd in Montana (VS) en is nu permanent te zien in Leiden. Uniek en nog eens extra bijzonder door de goede staat van het skelet. Het is één van de meest complete T. rex-skeletten ter wereld!

Vanaf 6 juni tot en met 23 juni is Naturalis gesloten.

Bezoek t-rex.naturalis.nl »


Tanden zo groot als bananen

Tijdens T. rex in Town (vanaf 10 september 2016) kijk je recht in de bek van de majestueuze dinosaurus. Door de bijzondere houding van het skelet kun je in de bek kijken en de tanden - zo groot als bananen - van dichtbij zien. Bekijk ook de rest van het skelet goed, want daar is heel veel aan te zien. Door krasjes en vergroeiingen is te zien dat Trix ziek is geweest en dat ze tot vlak voor haar dood heeft gevochten.

Dino-doe-dingen

Naast het skelet van Trix bekijken, kun je nog veel meer doen. Ga op dinosafari en reis ruim 66 miljoen jaar terug in de tijd en zie hoe het leven toen was. Bij de dino-doe-dingen ontdek je allerlei leuke weetjes over de T. rex. Zou je sneller kunnen fietsen dan T. rex?

Reserveer online tickets!

Nieuw Naturalis

Op 31 augustus 2016 sloot Naturalis het huidige museum voor een grote verbouwing. Eind 2018 openen de deuren van het vernieuwde museum. Toch hoeft niemand Naturalis tot de heropening eind 2018 te missen. Tot en met 5 juni 2017 kun je de tentoonstelling T. rex in Town bezoeken in het Pesthuis - het huidige entreegebouw.

t-rex.naturalis.nl »

T. rex Trix was een indrukwekkend roofdier

Ga op dinosafari!

T. rex Trix was een indrukwekkend roofdier

T. rex Trix was een indrukwekkend roofdier

T. rex Trix was een indrukwekkend roofdier

Ga op onderzoek uit