DagjeWeg.NL.

Forteiland Pampus

We hebben de uitdrukking 'voor pampus liggen' te danken aan het eiland Pampus. Dit was namelijk een wachtplek voor de schepen van de VOC, omdat de schepen de ondiepe vaargeul niet gemakkelijk konden passeren.

Bezoek www.pampus.nl »


Tegenwoordig is Pampus ideaal voor een ontspannen dagje weg. Bezoekers verzamelen zich bij het Muiderslot en gaan met de veerpont op weg naar Pampus. Lekker bijkomen en genieten op het water. Eenmaal aangekomen bij het eiland Pampus komt de geschiedenis van dit eiland weer tot leven. Kanonschoten vliegen om de oren en door multimedia zijn onder andere eetzalen en slaapvertrekken weer als vroeger. De bezoekers lopen dus letterlijk de geschiedenis in! Er zijn speurtochten en rondleidingen, maar bezoekers kunnen ook zelf met een routekaart door het fort dwalen. Kinderen kunnen met een speciale Pampussleutel games in het fort activeren en spelen.
Pampus is onderdeel van rijksmonument de Stelling van Amsterdam. Voor iedereen die houdt van het water, historie en avontuur!

Forteiland Pampus in Muiden leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Forteiland Pampus

Foto 1

Forteiland Pampus

Foto 2

Forteiland Pampus

Foto 3

Forteiland Pampus

Foto 4