1

Radio Kootwijk


-advertentiepositie-



Radio Kootwijk

Radio Kootwijk is een klein plaatsje, gebouwd rond het zendstation uit 1918. Vanuit het imposante hoofdgebouw met de bijnaam 'de Kathedraal' werd contact gemaakt met Nederlands-Indië. Zo kon familie direct praten met hun verwanten in de verre kolonie. Dit voormalige zendstation is opgetrokken in art-decostijl en nadat het in 1999 helemaal buiten dienst werd gesteld, gerenoveerd. In 'de Kathedraal' worden nu concerten gegeven. Bij het zendstation verrezen woningen voor medewerkers; met elkaar vormt dit het dorp Radio Kootwijk.

Het gebouw zelf is niet zomaar toegankelijk, de buitenkant is wel te bezichtigen. De prachtige ligging midden op de heide is al reden genoeg om Radio Kootwijk te bezoeken. Er zijn diverse fiets- en wandelpaden. Het natuurgebied is bekend vanwege de grote hoeveelheid wild: edelherten en wilde zwijnen. Staatsbosbeheer heeft daarnaast in het gebied wisenten, of ook wel Europese bizons, uitgezet.



Staatsbosbeheer geeft verschillende rondleidingen in het gebied, zoals de bijzondere wisentensafari. Bezoekers rijden met een elektrisch treintje rond, op zoek naar de grote wisent. De excursie van zo'n twee uren is onder begeleiding van een IVN-gids.

 Bezoek hierradiokootwijk.nl

Bezoek Radio Kootwijk. Foto: DagjeWeg.NL
Bezoek Radio Kootwijk. Foto: DagjeWeg.NL