1

Botanische tuin Domies Toen


-advertentiepositie-



Botanische tuin Domies Toen

Vele generaties pastoors en dominees waren ook boer: om in hun levensonderhoud te voorzien hielden ze vee en verbouwden ze groenten en kruiden in de pastorietuin. In Pieterburen floreert een dergelijke tuin als botanische tuin en museum, met de toepasselijk Groningse naam Domies Toen. De bezoeker treft hier een verrassende verscheidenheid aan sferen: het parkachtige van vijvers en oude bomen, de formele vormen van buxushaagjes en rozenperken en het weelderige van bloemenweiden vol inheemse plantensoorten. In het voorjaar bloeien de vele stinzenplanten, waar de tuin zijn museumstatus aan dankt.

In de tuin is ook een vegetarisch tuincafé, Bertje Jens, dat van februari tot en met augustus open is op vrijdag, zaterdag en zondag. Je vindt dit tuincafé in het voormalige godsdienstgebouwtje bij de middeleeuwse dobbe (waterplaats), één van de historische onderdelen van de tuin. De tuin grenst aan de rijk met houtsnijwerk versierde Petruskerk, die je in de zomermaanden ook binnen kunt bezichtigen. De tuin is beschikbaar als trouwlocatie.

Botanische tuin Domies Toen in Pieterburen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek domiestoen.nl

Foto: Marketing Groningen
Foto: Marketing Groningen