Uitstapjes / Vledder / Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek

Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek

Cijfer 8.5 van 10 punten.8.58.58.58.5Bezoekers geven gemiddeld een 8,5. Lees de 2 reviewsgeef uw beoordeling
Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek

Kunst is leuk, vinden ze in de Museums Vledder. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, grafiek, glas. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst. De Museums Vledder is een uit de hand gelopen hobby van twee kunstverzamelaars, Henk en Erna Plenter. Een hobby is het al lang niet meer te noemen, met jaarlijks 15.000 bezoekers!

Museums Vledder

Valse kunst

De Museums zijn bekend van de rondleidingen door de valse kunst, die zeer vermakelijk zijn. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog.

Hedendaagse glaskunst

Maar er is nog meer te beleven, anders heet het geen Museums. 'Veel mensen komen voor de valse kunst en ontdekken dan het glas', vertelt Erna. Er is dan ook bijzonder hedendaags glas te zien. Een collectie waar ze in De Museums bijzonder trots op zijn en veel unieke stukken kent.

Tentoonstellingen

De Museums Vledder raken ook steeds meer bekend door hun tentoonstellingen. Namen die je niet zou verwachten in Vledder als Klaas Gubbels en Lucebert zijn hier geëxposeerd. Drie keer per jaar is er een nieuwe tentoonstelling. Dan is er nog de beeldentuin en de Drentse kamer met werk van Drentse meesters. Voor elk wat wils.

Waarom 'Museums' en niet 'Musea'? Vraag dat maar eens in Vledder!

Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek in Vledder leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

www.museums-vledder.nl »

Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek met een 8,5. Lees de 2 reviews van Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek.

Adres en Locatie

Adres: Brink 1, 8381 BE, Vledder
Gemeente Westerveld, provincie Drenthe
Breedtegraad/lengtegraad: 52.857632 6.214342

Prijs, budget, offerte aanvragen

Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 6,00 p.p.
Kinderen: € 3,00
Peuters: € 3,00
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Alleen het onderdeel Museum Valse Kunst is niet bereikbaar voor mindervaliden. Het bevindt zich op een bovenverdieping en is alleen bereikbaar per trap.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Seizoensgebonden (let op de openingsdagen). Van 28 maart tot en met 4 januari 11:00 uur tot 16:00 uur. Let op: Van 3 november tot 20 december is het museum alleen in het weekend geopend.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, tweede kerstdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 7 april 2014, disclaimer.

Reviews Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek

Bezoekers waarderen Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek met een 8,5. Lees de 2 reviews van Museums Vledder - Museum Valse Kunst - Museum Hedendaagse Glaskunst | Beeldentuin - Museum Grafiek.
 
Ontvang tips, acties & kortingen!