Uitstapjes / Lelystad / Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd!

Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd!

Cijfer 7.3 van 10 punten.7.37.37.37.3Bezoekers geven gemiddeld een 7,3. Lees de 3 reviewsgeef uw beoordeling
Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd!Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd!

De tijd gaat eeuwen terug in Nieuw Land, museum+archief+studiecentrum, in Lelystad. Stap in de tijdmachine en en ontmoet de prehistorische Swifterbantman of ga aan de slag in het Watertheater. Hier ontdek je precies hoe een polder werkt.

Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl | geef je beoordeling (en win kaarten).

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0320)-225900

De grootste polder van de wereld is Flevoland. Hoe zag Nederland er uit zonder deze polder? En hoe is het land uiteindelijk drooggelegd? Het antwoord op deze vragen vind je in Nieuw Land. De prehistorie in Flevoland, de strijd tegen het water en het verleden ťn de toekomst van het IJsselmeergebied staan centraal in de vaste tentoonstellingen. Daarnaast brengt Nieuw Land ieder jaar tijdelijke tentoonstellingen met uiteenlopende thema's.

Zesduizend jaar geleden

Zesduizend jaar geleden leefden er ook al mensen in Flevoland. Deze Swifterbantmensen leefden van jacht, visserij en het verzamelen van voedsel. Ontdek OER! en leer hoe deze Swifterbantmensen woonden, wat zij verbouwden, wat zij aten, waarmee ze jaagden en hoe ze omgingen met de dood. In OER!Jong maken kinderen op een spannende manier kennis met het leven van deze oer-Flevolanders.

Beleef de Waterbouwexperience

In de polder van het Watertheater wacht je een heuse Waterbouwexperience! Word ingenieur, boer en waterbouwer, zuig zand van de zeebodem en stort stenen op een zinkstuk. Begeleid de boten door de sluis en luister naar Willem de Waterbouwer, want die legt je keurig uit hoe alles werkt. Veel plezier!

Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd! in Lelystad leent zich ook goed voor een familiedag en kinderfeestje (vanaf € 10,50 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.nieuwlanderfgoed.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd! met een 7,3. Lees de 3 reviews van Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd!.

Adres en Locatie

Adres: Oostvaardersdijk 113, 8242 PA, Lelystad
Gemeente Lelystad, provincie Flevoland
Breedtegraad/lengtegraad: 52.521973 5.436051

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 9,00 p.p.
65+: € 8,00
Kinderen: € 4,00
Peuters: Gratis
Kinderfeestje: arrangementen vanaf € 10,50 per persoon.
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Rolstoeltoegankelijk

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Het hele jaar open (let op de openingsdagen). Van 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: In het weekend en op feestdagen is het museum geopend van 11:30 uur tot 17:00 uur. In de officiŽle schoolvakanties ook op maandag geopend.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, tweede kerstdag, oudjaarsdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: eerste kerstdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 8 juni 2015, disclaimer.

Reviews Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd!

Bezoekers waarderen Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd! met een 7,3. Lees de 3 reviews van Museum Nieuw Land: terug naar de oertijd!.

 
Ontvang tips, acties & kortingen!