Vier feest met verschillende culturen in het JHM Kindermuseum

Kom langs bij de familie Hollander in het Joods Historisch Kindermuseum en maak kennis met hun joodse tradities en gewoontes. Wat is kosjer eten? En hoe klinken typisch joodse instrumenten? Vader en moeder Hollander en hun drie kinderen ervaren ieder op hun eigen manier hoe het is om joods te zijn en nemen kinderen op een laagdrempelig manier mee in hun leven. Boven op zolder schuif je aan voor de Fiepshow in het fonkelnieuwe Fieptheater.

Bezoek jck.nl »

Hoera, 10 jaar!

Tien jaar geleden was het Joods Historisch Kindermuseum een van de eerste kindermusea van Amsterdam. En nog steeds zijn kinderen hier van harte welkom om kennis te maken met andere culturen. Nieuw in dit jubileumjaar is het Fieptheater. Hier komen de figuren van de beroemde illustratrice Fiep Westendorp tot leven. Zij zou op 17 december 2017 honderd jaar zijn geworden. In de doorlopende Fiepshow laten ze zien dat iedereen anders is - en dat is een geluk!

Feest met Max de Matze

Ieder bezoek aan het museum is een feestje met de gids Max de Matze. Hij neemt je mee door alle kamers van de familie Hollander. Van de woonkamer naar de keuken en studeerkamer: overal zijn joodse tradities en gebruiken te vinden. Op zolder eindigt Max met zijn eigen rap over de boodschap van het JHM Kindermuseum. Maak vrede, in je huis en daarbuiten..

Tip: in het jubileumjaar staan er allerlei feestelijke workshops op het programma. Matzetaartjes maken bijvoorbeeld of een eigen stempel gutsen! Bekijk hier de agenda van het JHM Kindermuseum.

Vier feest met verschillende culturen in het JHM Kindermuseum in Amsterdam leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor kinderen en tieners.

jck.nl »

Het JHM Kindermuseum bestaat tien jaar.

Nieuw! Het Fieptheater.

Het JHM Kindermuseum bestaat tien jaar.

Het JHM Kindermuseum bestaat tien jaar.

Het JHM Kindermuseum bestaat tien jaar.

Kinderen maken kennis met de joodse cultuur.

Het JHM Kindermuseum bestaat tien jaar.

Bak een challe in de keuken.

Het JHM Kindermuseum bestaat tien jaar.

Kinderen leren meer over andere culturen.