Kerstmarkt


-advertentiepositie-



Kerstmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op vrijdag 9 december is de Kerstmarkt weer in Hattem, een gezellig sfeervol evenement!
Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen. U kunt hier terecht voor o.a. winterartikelen, kerstkaarten, kerststukjes, handgemaakte kerstdecoraties en andere leuke kadoartikelen. U kunt genieten van diverse muziek optredens, op de markt en in de winkelstraten.


We hebben dit jaar diverse muziekoptredens gepland in de straten. Zo zijn er een, Acapella koortje Just Because en Stop Talking, dameskoor Sepptimbre en BLENT, midwinterhoornbloazers de Vlijtbloazers, een groot mannenkoor PR Dialect Koor Apeldoorn, jeugdorkest Ontwaakt.
Verder hebben we nog een gezellige wandelende Kerstboom en mooie sfeervolle steltlopers door de straten lopen.


Er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen zoals knutselworkshops, een draaimolen, een Kerst-springkussen en de vrolijke Clown Ziezo van www.Clownstichtingziezo.nl met zijn goocheltrucs en leuke grappen. Natuurlijk is er ook een gezellige kerstman die door de winkelstraten van Hattem loopt.


Dit jaar hebben we ook een Kinder Glazen Huis. Drie tieners uit Hattem kwamen op het idee om een glazen huis neer te zetten in Hattem om zodoende geld op te halen voor de 3FM Serious Request, die dit jaar hun geld geven aan kinderen met longontsteking in Afrika die daar helaas nog dood aan gaan. Kom dus allemaal om een plaatje aan te vragen en geld te geven aan dit goede doel! U kunt ook doneren op: https://kominactie.3fm.nl/actie/kinderglazenhuishattem


Ook erg sfeervol is een groep van 30 mannen en vrouwen die op historische fietsen uit de begintijd rijden met van die grote voorwielen, traditioneel gekleed volgens de mode uit die periode. De dames fietsen parmantig rond met van die mooie tasjes en de historische fietsen zelf zijn uitgerust met van die carbidlampjes.


Dit jaar komt er ook een groep met nostalgische kinder- en poppenwagens naar Hattem, u komt ze vast wel tegen in de straten.



Voor wie een lantaarnoptocht met kaarsjes mee wil maken is er een stadswandeling om 19.30 uur. De stadsgids vertelt de deelnemers onderweg van alles over de geschiedenis van Hattem. Deze wandeling wordt met mooie gedichten opgeluisterd.
Deze gratis wandeling start bij het Toeristisch Informatie Punt. U kunt zich aanmelden via info@ronduithattem.nl.


Verder is er een taxateur op het stadhuis aanwezig. Net zoals bij het bekende televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’ kan iedereen daar zijn al of niet waardevolle spulletjes laten taxeren.

Wij begroeten u graag op de Kerstmarkt op vrijdag 9 december van 14.00 tot 21.00 uur!

 Bezoek www.ronduithattem.nl

Kerstmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.