Betoverend Keltisch kerstconcert


-advertentiepositie-



Betoverend Keltisch kerstconcert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Betoverend Keltisch kerstconcert

zaterdag 17 dec 2016 - 20:00 uur

Sfeervol, warm en vrolijk met een vleugje mystiek: heerlijke kerstsferen bij het Keltische kerstconcert van Merain! Het trio, bestaande uit zang, viool en Keltische harp, brengt op zaterdag 17 december het betoverende kerstconcert ‘A Celtic Christmas’, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën van de Britse eilanden: Ierland, Engeland, Schotland en Wales.

Ingetogen liederen en jigs & reels

Op deze schitterende plek laat de luisteraar zich door Merain eenvoudig meevoeren naar een wereld met besneeuwde mystieke landschappen. Het trio speelt in dit kerstconcert stemmige en ingetogen liederen zoals All through the night en Codail a linbh maar ook bekende Carols zoals Ding dong! en Away in a manger die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke concert.

Verfijnde klassieke composities

De ervaren musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt door het hele land en ook buiten de landsgrenzen en was dit najaar te gast bij NTR Podium en AVRO’s Spiegelzaal.

Praktische informatie

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Het vertrekpunt is niet bereikbaar per openbaar vervoer
  • Tijdens het concert staat het hek van de oprijlaan naar het kasteel open
  • De toegang naar de Van Westerholtzaal loopt via het souterain, waarvan de ingang zich onder het bordes bevindt

Hackfort

Hackfort, Kasteel Hackfort

Baakseweg 8
7251 RH   Vorden

Prijzen

Lid €15,00Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl