Op zoek naar de Bever - Schemerarrangement

vrijdag 31 mrt 2017 - 19:00 uur


Maak tijdens dit arrangement met een presentatie en een wandeling kennis met deze indrukwekkende timmerman onder de dieren.


Geheimen van de bever


Beverexpert Willy de Koning verzorgt een boeiende foto-, filmpresentatie over het leven van dit knagende zoogdier.  Aansluitend gaan we tijdens de invallende duisternis het veld in waarbij de gidsen u voorgaan in een speurtocht naar beversporen, zoals afgeknaagde bomen en hun beverburcht. Zo krijgen we, samen met de verhalen van de gids, een mooi beeld van deze prachtige dieren.


Belangrijke bewoner


De bever is een bijzonder dier en is terug van weggeweest in Limburg. De bever is de timmerman, architect en watermanager van dit gebied. De Maasvallei met zijn ruige natuur in de oevergebieden is één van de plaatsen waar de bever zich prima thuis voelt. Voor Natuurmonumenten is de bever een welkome bewoner en ziet zijn aanwezigheid als een belangrijke aanwijzing dat het hier goed gaat met de natuur.


Praktische informatie  • Bij dit begeleide arrangement is een consumptie in de brasserie van de Hompesche Molen inbegrepen.

  • De gebiedswandeling vindt vanaf de invallende duisternis plaats bij de nabijgelegen Teggerse Plas. We verplaatsen ons dan per auto naar deze lokatie.

  • Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.

  • Doe stevige, waterdichte schoenen en kleding aan die vuil mag worden.


 


Maasvallei


Maasvallei, parkeerplaats Hompesche Molen


Molendijk 6

6107 AA  Stevensweert (Maasgouw)


Prijzen


Lid €7,50Niet lid €10,00Kind t/m 12 lid €4,50Kind van OERRR €3,50Volgeboekt

Op zoek naar de Bever - Schemerarrangement

| Foto gedeeld door / afkomstig van Natuurmonumenten.