Help met het herstel van de Stramprooierheide


-advertentiepositie-



Help met het herstel van de Stramprooierheide

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Help met het herstel van de Stramprooierheide

zaterdag 11 mrt 2017 - 09:00 uur

Een groep van betrokken buurtbewoners en vrijwilligers,verwijdert in samenwerking met Natuurmonumenten de te weelderige begroeiing zoals Bospest op de oude Schietbaan van de Burgerwacht op de Stramprooierheide.  Deze is gelegen vlakbij de Zevensprong bij de Boberden / Lochtstraat.  Daarmee worden de contouren van dit indrukwekkend complex weer deels zicht- en beleefbaar. Ook werken we op de hei en enkele voormalige akkers in de buurt. Ieders hulp is daarbij van harte welkom.

Historische erfenissen verstopt in de natuur

De Stramprooierheide verbergt prachtige herinneringen uit vroegere tijden. Spannende smokkelpaadjes, betonnen resten van barakken en wegverhardingen voor een Duits luchtafweergeschut, verdwenen bleekvelden en natuurlijk de schietbaan. Grotendeels overgroeid door de jaren heen. Tijdens regelmatige werkbijeenkomsten zullen deze sporen van de historie in fases zichtbaar worden gemaakt. De schietbaan is bijna 100 jaar oud. Een ander historisch geheim ligt verstopt onder de huidige oppervlakte. Door onderzoek zijn mogelijk oude paden herontdekt. Het gaat hier mogelijk om meerdere paden van karrensporen die toentertijd naast elkaar werden uitgeschuurd of zijn gegraven om hoogteverschillen te overbruggen. De huidige situatie toont alleen een glooiing, maar met behulp van moderne reliëfkaarten worden mogelijke karrensporen/oude paden weer zichtbaar. Is dit dan de zevende weg van de Zevensprong?

Help mee!

Deze actieve en gezellige klus vol samenwerking is een initiatief van de Dorpsraad Stramproy.  Vele handen maken licht werk en leveren een prachtige bijdrage aan het onderhoud van het landschap. Gereedschap, werkhandschoenen zo mogelijk zelf meenemen. Maar er ligt ook enig gereedschap klaar. De activiteit start om 09.00u en wordt rond 13.00u afgerond. Is ook een ideale manier om met de hele familie in de natuur te werken, er is werk voor jong en oud.

 

Stramprooierheide

Stramprooierheide, Parkeerplaats Lochtstraat

Lochtstraat 7
6039 EV  Stramproy

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl