1

Bloemen bloeien op Papier


-advertentiepositie-



Bloemen bloeien op Papier

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In 2017 is in Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas een bijzondere expositie te zien over 19e-eeuwse hand ingekleurde borduurpatronen met bloemen als hoofdmotief en met als titel “Bloemen bloeien op papier”. In het middelpunt staan de hand ingekleurde borduurpatronen uit de collectie van de Familie Landwehr-Vogels. Tevens worden werkstukken van een wedstrijd, met deze borduurpatronen als uitgangspunt, getoond .
Diny Gerards-Mensink deed uitgebreid onderzoek naar hand ingekleurde borduurpatronen en schreef er diverse artikelen over in Handwerken zonder grenzen. Zij beschreef en digitaliseerde de gehele collectie Landwehr-Vogels. Deze is te bekijken op https://regionaalarchiefrivierenland.nl. Zij zal ook een belangrijke inbreng hebben bij het samenstellen van de expositie en zal deze completeren met stukken uit haar eigen collectie. Ook zal zij tijdens de tentoonstellingsperiode lezingen geven.

Wedstrijd
Museum de Kantfabriek heeft een wedstrijd uitgeschreven om nieuwe werken te maken geïnspireerd op enkele uitgekozen borduurpatronen uit de collectie Landwehr-Vogels. Een jury bepaalt uit de meer dan honderdvijftig inzendingen de prijswinnaars. De winnende werken en een aantal bijzondere inzendingen worden getoond in de expositie.

 Bezoek www.museumdekantfabriek.nl

Bloemen bloeien op Papier
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.