Sterren kijken op de Sallandse Heuvelrug




Sterren kijken op de Sallandse Heuvelrug

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga op zoek naar sterren, zon en maan bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met

Kom sterren kijken bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met Sterrenwacht Hellendoorn.

Thema

11 april en 6 september - Dag zon, hallo maan!
Je gaat op zoek naar de zon en de opkomende maan. Je krijgt een korte presentatie over de maan door een vrijwilliger van de sterrenwacht en een presentatie over nachtleven in het bos door de boswachter. Afhankelijk van het weer breng je een bezoek aan het planetarium en/of de koepel. Hierna maak je een wandeling onder begeleiding van de boswachter met nadruk op het beleven van het donker en het nachtelijk leven in het bos.
Van 19.00 uur tot 22.00 uur

21 juni - Zonsondergang
Je krijgt een korte presentatie over de zon en de zonnewende door een vrijwilliger van de sterrenwacht en een presentatie over belang van zonlicht en - warmte in de natuur door de boswachter. Afhankelijk van het weer kijk je door de zonnetelescoop en bezoek je de zonnewijzer. Hierna maak je een wandeling onder begeleiding van de boswachter met nadruk op de invloed van de zon op de natuur. Bij helder weer zie je de zon ondergaan.
Van 20.00 uur tot 23.00 uur

26 juli en 17 oktober - Onder de Sallandse zon
Je gaat op zoek naar de Sallandse zon. Je krijgt een k
orte presentatie over de zon door een vrijwilliger van de sterrenwacht en een presentatie over het belang van de warmte van de zon en het zonlicht voor de natuur door de boswachter. Afhankelijk van het weer kijk je door de zonnetelescoop en bezoek je de zonnewijzer. Hierna maak je een wandeling onder begeleiding van de boswachter met nadruk op de invloed van de zon op de natuur.
Van 14.00 uur tot 17.00 uur

28 november - Zie de maan schijnt door de bomen
Zie de maan schijnt door de bomen! Bij heldere weersomstandigheden zie je het Sinterklaaslied in het echt. Je krijgt een korte presentatie over de maan door een vrijwilliger van de sterrenwacht en een presentatie over het nachtleven in het bos door de boswachter. Afhankelijk van het weer breng je een bezoek aan het planetarium en/of de koepel. Hierna maak je een wandeling onder begeleiding van de boswachter met nadruk op het beleven van het donker en het nachtelijk leven in het bos.
Van 19.00 uur tot 22.00 uur

  • Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan
  • Afstand: ca 4 kilometer
  • Prijs: inclusief koffie/thee/limonade
  • De route loopt over onverharde wegen en daardoor minder geschikt voor mindervaliden
  • Honden niet toegestaan

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Sterren kijken op de Sallandse Heuvelrug
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.