Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug - ree


-advertentiepositie-



Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug - ree

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op de Sallandse Heuvelrug speur je naar reeën

Kom speuren naar reeën op de Sallandse Heuvelrug. Bij aankomst staat bij het restaurant Buitengewoon Lekker in het buitencentrum een maaltijd voor je klaar: huisgemaakte soep en broodjes met kaas en vlees. Na het eten deelt de boswachter van Staatsbosbeheer verrekijkers uit, en stap je in een van de landrovers om op zoek te gaan naar reeën. Onderweg vertelt hij je via de walkietalkie hoe je reeënsporen in het veld kunt herkennen en waarschuwt hij als er reeën in het vizier zijn. Onderweg maken we tussenstops voor een kleine wandeling, om de sporen beter te bekijken.

De tocht eindigt weer bij het buitencentrum, waar een kop thee of koffie voor je klaar staat. Natuurlijk krijgt elke deelnemer van de boswachter een stoer Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van een ree.

Tijden

Let op: bij alle dagen eet je voorafgaand aan de excursie, met uitzondering van 20 oktober, dan wordt achteraf gegeten.

  • 14 juli van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • 22 juli van 19.00 uur tot 22.00 uur    
  • 4 augustus van 18.30 uur tot 21.30 uur
  • 19 augustus van 18.00 uur tot 21.00 uur    
  • 20 oktober van 15.30 uur tot 18.30 uur

Je kunt parkeren op de parkeerplaats tegenover het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan. De boswachter heeft verrekijkers te leen.

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug - ree
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.