1

Heidebustocht




Heidebustocht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met de bus langs bloeiende heidevelden.

Ook in 2017 nodigen we u uit om met ons in de bus te stappen voor een Heidetocht, en wel over de Zuid-Veluwe. Eind augustus staat de heide volop in bloei en zorgt ze voor een kleurig element in het landschap. Verder genieten we van het natuurschoon dat GLK en andere natuurbeschermingsorganisaties beheren. Tussendoor staat af en toe een natje en een droogje voor ons klaar.

De Heidebustocht begint bij NS-station Velp en doet zoveel mogelijk locaties met heide aan. Kort na de start rijden we langs kasteel Rosendael. Daarna zoeken we direct de heidevelden op en rijden via de kronkelende weg over de Posbank naar Eerbeek. Daar kunnen we een blik werpen op het Huis te Eerbeek, drinken we koffie en bezoeken we de molenaars in de Oliemolen. De bus rijdt vervolgens naar de Loenermark, alwaar we uitleg krijgen over dit bijzondere natuur- (en heide-) gebied en de schaapherder met de kudde op de heide zullen opzoeken. Vervolgens brengt de bus ons via Beekbergen naar landgoed Het Spelderholt, een van de eerste projecten van de voormalige Heidemaatschappij (thans Arcadis), gesticht door jhr. Teixeira de Mattos. Met uitzicht op diens ´kasteel´ genieten wij hier van de lunch. Het Spelderholt is omgeven door Bruggelen, ook een bezit van Geldersch Landschap & Kasteelen. We rijden daar dus doorheen als we onze weg vervolgen, om via Apeldoorn naar Hoog Soeren te rijden. Vanaf daar rijden we slingerend door de heidevelden, steken bij de voormalige Halte Assel de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort over en gaan via een bijzondere route naar Kootwijk. Daarna doen we Harskamp en Otterlo aan en rijden, langs het Nationaal Park De Hoge Veluwe, naar ons ´eigen´ landgoed Groot Warnsborn. In het landhuis alhier zullen we de tocht afronden met een borrel, als het weer meewerkt op het terras. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 9.10 uur vanaf station Velp (na aankomst van de stoptrein uit Arnhem), einde om ca. 17.00 uur.
Deelname: € 55,00 p.p. Donateurs GLK € 49,50 p.p.
Opmerking: tijdens de bustocht wordt een paar keer in – en uitgestapt en worden (korte) stukken gelopen. Rolstoelen kunnen niet mee, rollators wel.
Informatie: Harro Frieling, tel. 055 3557247 / 06 51382111
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Reserveren voor deze excursie is helaas niet meer mogelijk. Hij is al volgeboekt.

 Bezoek www.glk.nl

Heidebustocht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.