1

Matteo da Preuglia in Milaan – Oude Muziek




Matteo da Preuglia in Milaan – Oude Muziek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kees Boeke, de naar Toscane uitgeweken blokfluitist, vedelspeler, onderzoeker en ondertussen ook producent van ambachtelijke extra vergine olijfolie, verkent met zijn ensemble Tetraktys de wondere muzikale wereld in de overgang van late middeleeuwen naar vroege renaissance. Voor deze tournee nodigt hij de Canadese sopraan Stefanie True – onthoud die naam – uit. Op het programma staan verfijnde amoureuze ballades en virelais van Matteo da Perugia, werkzaam aan de prestigieuze Dom van Milaan.
Locatie: Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente
De Organisatie Oude Muziek wil het avontuur van de oude muziek levend houden. Een avontuur dat begon met vragen: wat bedoelt de componist, wat zegt een partituur, wat vraagt mijn instrument? Vragen die nog steeds moeten worden gesteld.
Al meer dan 30 jaar zijn wij trendsetter op het gebied van oude muziek. We spelen een hoofdrol in het presenteren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van nieuw repertoire, nieuwe speelmanieren en nieuwe interpretaties. Daarom ligt onderzoek nadrukkelijk aan de basis van alles wat we doen, en brengen we een nieuwsgierig publiek in contact met nieuwsgierige musici. Als kenniscentrum ligt onze verantwoordelijkheid in diversiteit en innovatie. De organisatie staat zo voor klinkend erfgoed.
Concerten Seizoen Oude Muziek in Zeist 2017/2018:
wo 18 okt, 20.00 - Matteo da Perugia – Tetraktys
wo 6 dec, 20.00 - Florentijnse vroegrenaissance - Sollazzo Ensemble
di 13 mrt, 20.00 - Li Due Orfei di Firenze - Marc & Angélique Mauillon
di 15 mei, 20.00 - Monsieur de Sainte-Colombe - Ricercar Consort

 Bezoek figi.nl

Matteo da Preuglia in Milaan – Oude Muziek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.