1

Ouder en kind survival weekend Biesbosch




Ouder en kind survival weekend Biesbosch

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het weekend van 14 en 15 juli 2017 (zomervakantie) organiseren we een ouder-kind survival in de Brabantse Biesbosch. Een avontuurlijke outdoor ervaring, waarbij je diverse technieken leert om te overleven in de natuur. Inclusief kanotocht, overnachting in de Biesbosch, workshop vuur maken, wildplukken en koken op houtvuur. Kosten ouder + kind (8+): 155 euro*.

Deze onvergetelijke outdoor-beleving, in een van de mooiste natuurgebieden van Europa, wil je niet missen. Gedurende twee dagen trekken we per kano de Brabantse Biesbosch in. Dit is het domein van de zeearend en de bever, die we regelmatig tegenkomen. We maken een prachtige tocht langs dichtbegroeide oevers en door stille kreekjes. We overnachten op een van de mooiste en stilste plekjes van Nederland.

Bivak
Op de Visplaat bouwen we ons kamp op. Hier genieten we van een bijzondere overnachting in het hartje van de Biesbosch. We leren vuurtechnieken beheersen en koken aansluitend een heerlijk voedzaam potje op houtvuur. Bij helder weer genieten we van de sterrenpracht. Natuurlijk zal een kampvuur met een warme drank en wat lekkers niet op het programma ontbreken.

Brood bakken
Na een welverdiende nachtrust worden we gewekt door het gezang van de vogels en bereiden we in de vroege uurtjes ons ontbijt. We bakken brood in een Dutch oven en genieten van een eenvoudig evenals smaakvol ontbijt.

Eetbare planten
Na het ontbijt breken we ons kamp weer op en vervolgen we onze kanotocht door de Biesbosch. Onderweg maken we ook nog kennis met de wereld van de eetbare planten. Aansluitend genieten we van een zelfgemaakte salade en brandnetelomeletten tijdens de lunch.

Programma (wijzigingen voorbehouden)

Vrijdag

14u00 – Verzamelen bij kanostartpunt
15u00 – Vertrek per kano
16u30 – Aankomst bivakplaats, opbouwen slaapplaats
17u00 – Voorbereiden avondmaaltijd
18u00 – Eten
19u30 – Workshop vuur maken
21u00 – Zonsondergang, kampvuur, sterke verhalen, sterren kijken

Zaterdag

vanaf 7u00 – Wakker worden met vogelzang
7u30 – Brood(jes) bakken
8u00 – Ontbijt
9u00 – Kamp opruimen
10u00 – Koffie/thee
10u30 – Kanotocht (ca. 1,5 uur)
12u00 – Eetbare plantenexcursie
13u00 – Lunch
14u00 – Kanotocht (ca. 1,5 uur)
15u30 – Aankomst kanostartplaats
16u00 – Afsluiting

Kosten

Per deelnemende ouder én kind bedragen de kosten 155 euro. Daarvoor heb je tijdens de survival beschikking over een ruime 2- of 3-persoons Canadese kano en word je voorzien van een avondmaaltijd (vrijdagavond), ontbijt en lunch (zaterdag). Ook de materialen en ingrediënten bij de outdoor-workshops worden door ons bekostigd. Een extra kind meenemen? Dat kan voor slechts 45 euro.

Aanmelden
We organiseren in de zomervakantie van 2017 twee ouder en kind survivals, één op 14 en 15 juli 2017 en één op 18 en 19 augustus 2017. Inschrijven gaat via de webshop.

Voorwaarden
Op onze buitenactiviteiten zijn de algemene voorwaarden van toepassing, zoals beschreven in het document. Kinderen kunnen deelnemen vanaf 8 jaar. Er geldt geen maximumleeftijd.

Extra’s als drankjes en tussendoortjes worden door de deelnemers zelf verzorgd. Ook zorgen deelnemers zelf voor de kampeermiddelen voor de overnachting, denk aan een kleine tent, slaapmatjes en slaapzakken.

 Bezoek www.passievoorpuur.nl

Ouder en kind survival weekend Biesbosch
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.