Avondwandeling Wild speuren – Veluwezoom


-advertentiepositie-



Avondwandeling Wild speuren – Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Avondwandeling Wild speuren Veluwezoom

dinsdag 08 aug 2017 - 20:00 uur

Altijd al meer willen weten over diersporen? Ga mee met de boswachter op een avondwandeling door Nationaal Park Veluwezoom en ontdek welk dier zijn sporen waar achterlaat.

Veel grote dieren op Veluwezoom

In Nationaal Park Veluwezoom leven veel grote zoogdieren. Ooit een wild zwijn, edelhert, ree, das of vos in het wild gezien? De boswachter weet de beste plekjes om ze tegen te komen. Wie weet hebben we geluk en zien we één van deze dieren in het echt. We speuren ook naar diersporen, die zijn sowieso te vinden.

Diersporen

Dieren laten diverse soorten sporen achter, zoals pootafdrukken, haren, keutels, mestputjes, looppaadjes, holen, ligplekken en vraatsporen. Door goed te speuren ontdek je zelf welk dier waar zijn sporen heeft achtergelaten. En hiermee hoe de verschillende dieren zich gedragen. Misschien zie je een bijzonder dierspoor wel voordat onze boswachter het ziet! Nieuwsgierig geworden? Ga mee met de boswachter. Hij kent de mooie plekken en weet waar de verschillende diersporen in het bos te vinden zijn.

Speuren naar wild voor volwassenen

Bezoekerscentrum Veluwezoom organiseert vanaf half juli en in de maand augustus Wild speuren. Iedere dinsdagavond kun je dan mee op zoek naar grote zoogdieren en hun sporen. Deze tocht is alleen bedoeld voor volwassenen. Er is ook een variant voor gezinnen, zie elders in de activiteitenagenda.

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Vergeet je verrekijker niet
  • Doe stevige schoenen aan
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Draag bedekkende kleding i.v.m. teken
  • Er is ook een Speuren naar Wild voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar!
  • Wij bestaan 10 jaar!  En vieren dit met een korting van 10%. 10 weken lang in de zomervakantie op de activiteiten, speurtochten en artikelen uit de winkel (behalve de boeken). Van 3 juli t/m 10 september. Kortingscode: Jubileum10jaar

Nationaal Park Veluwezoom

Bezoekerscentrum Veluwezoom, parkeerplaats

Heuvenseweg 6
6991 JE  Rheden

Prijzen

Lid €7,00Niet lid €10,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl