1

KAMERS OP KOLKENSTEIN Pop-up-museum en escaperoom


-advertentiepositie-



KAMERS OP KOLKENSTEIN Pop-up-museum en escaperoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Boerderij Kolkenstein, aan de Bandijk in Terwolde, heeft er deze zomer zeven extra kamers bij gekregen. Op de deel van deze prachtige boerderij is een pop-up museum verrezen met zes kamers die elk een aspect van IJsselhoeven in de IJsselvallei laten zien. De zevende kamer is in de kapschuur gebouwd, de escaperoom of ‘Hoogwaterkamer’(www.hoogwaterkamer.nl)

Samen vertellen de Kamers het verhaal van de bewoners van de streek. Het lijkt een ‘Wunderkammer’, een verwonderingskamer: het is een museum om te kijken, voor iedereen, voor jong en oud, met weinig opschriften. Door middel van het gratis boekje dat erbij hoort, hebben bezoekers de mogelijkheid zich te verdiepen. Er is in de inrichting niet gestreefd naar volledigheid; toeval en omstandigheden kregen de ruimte.
Er is van alles te zien in de kamers, zoals oude en nieuwe familiefoto’s, kunst, gereedschappen, verzamelingen en textiel. Steeds is geprobeerd niet alleen het verleden maar ook het heden en zelfs de toekomst van het leven in de IJsselvallei te laten zien. Kom naar deze bijzondere expositie aan de mooie IJsseldijk, herkenbaar aan de gevelugelde windmolen van Karel van der Eijk.

Het tijdelijke museum is zonder reserveren, gratis toegankelijk van dinsdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur, tot 24 september.
Het adres: Bandijk 35 Terwolde. Parkeren kan bij de nabijgelegen brasserie Kriebelz aan de Dorpsstraat. Kamers op Kolkenstein maakt deel uit van het activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale.

Foto: Boerderij Kolkenstein

 Bezoek facebook.nl

KAMERS OP KOLKENSTEIN Pop-up-museum en escaperoom
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.