1

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo in het Waterl


-advertentiepositie-



De Waanzinnige Boomhut Doe Expo in het Waterl

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo in het Waterliniemuseum



Op 4 juli opent Waterliniemuseum Fort bij Vechten de Waanzinnige Boomhut Doe Expo. Deze tentoonstelling is gebaseerd op De Waanzinnige Boomhut kinderboekenreeks en daagt kinderen uit om hun eigen waanzinnige verhaal te verzinnen. De Waanzinnige Boomhut Doe Expo is net als het Waterliniemuseum in de zomervakantie van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.uur geopend.



Deze bijzondere expositie is te zien in de bomvrije kazerne op fort bij Vechten, n van de grootste forten van Nederland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een terrein dat zich leent om te fantaseren over Waanzinnige boomhutten Op het grote buitenterrein van Fort bij Vechten (gebouwd in 1869) kunnen kinderen hun energie kwijt op een schommelnetwerk van kunstenaar Chiel Kuijl. De Doe Expo daagt kinderen uit om te spelen, samen te werken en in de wereld van de boeken te stappen, maar ook in die van hun eigen waanzinnige verhaal.



De Waarzinnige Boomhut

Een waanzinnige boomhut zoals Andy en Terry die in hun boeken beschrijven en tekenen, heb je nog nooit gezien. In de boeken is er een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium, een bananenvergroter en een snoepjesmachine (die snoepjes in je mond schiet als je trek hebt). Andy en Terry beleven de dolste avonturen en proberen ook nog hun boeken op tijd klaar te krijgen



Kinderen worden tijdens deze Doe Expo, aan de hand van afbeeldingen en voorwerpen/ dieren uit de boeken, uitgedaagd om hun eigen waanzinnige verhaal te schrijven. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden hun creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld. Andy Griffiths is n van de populairste kinderboekenauteurs in Australi. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk is meermaals bekroond. Van de Waanzinnige Boomhut zijn inmiddels 6 delen verschenen en zijn we beland op de 78ste verdieping Uiteraard zijn de boeken ook te koop in de museumwinkel.



Openingstijden en praktische informatie

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo is vanaf 4 juli toegankelijk tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum. In de zomervakantie zal het Waterliniemuseum geopend zijn van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor de Waanzinnige Boomhut Doe Expo bedraagt 4,50 voor kinderen en 3,00 voor volwassenen (per 5 kinderen minimaal n volwassene als begeleider). Toegang tot het Waterliniemuseum is apart en bedraagt 5,00 voor kinderen en 7,50 voor volwassenen. Het Waterliniemuseum bevindt zich op Fort bij Vechten op Marsdijk 2 te Bunnik.



Op het fortterrein worden soms evenementen georganiseerd. Tijdens evenementen gelden andere openingstijden en toegangsprijzen. Het fortterrein is tijdens evenementen niet vrij toegankelijk. Kijk voor actuele openingstijden en meer informatie op: www.waterliniemuseum.nl.

 Bezoek waterliniemuseum.nl

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo in het Waterl
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.