1

Museum Kids Factory




Museum Kids Factory

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kinderen aan de slag met techniek in Philips Museum

Het Philips Museum organiseert tijdens de Zomervakantie de Museum Kids Factory. Van zaterdag 22 t/m zondag 30 juli en van zaterdag 12 t/m zondag 20 augustus tussen 11.00 - 17.00 uur. Kinderen vanaf 8 jaar worden uitgedaagd om kleine projecten te knutselen, te experimenteren met interactieve installaties en te spelen met elektronica.

“Nieuwe dingen leren door elektrische schakelingen te maken of zelf solderen is een spannende activiteit voor de kinderen” vertelt Ad Frunt. Ad is vrijwilliger bij het Philips Museum en een van de begeleiders tijdens de Museum Kids Factory. “Elektrische circuits construeren is een mooi voorbeeld. We geven uitleg over hoe diverse typen elektrische circuits zijn te maken. De kinderen maken een of meer elektrische circuits aan de hand van voorbeeldkaarten. Vervolgens ziet het kind hoe een lampje reageert. Brandt het lampje harder of zachter, brandt het wel of niet. En dan telkens weer die verbaasde gezichten...dat maakt het heel leuk voor ons” zegt Ad.

Bij ‘Mechanisch Bouwen’ kunnen kinderen een werkstuk maken met diverse materialen waarbij elektronica-onderdelen gebruikt kunnen worden. Materialen waarmee gewerkt kan worden zijn o.a.: hout, MDF, kunststof, kurk en metaal, (led)lampjes, batterijen en andere elektronische componenten. Het materiaal kan worden bewerkt door te boren, te zagen, te lijmen en te solderen. Enkele voorbeelden van werkstukken zijn: een vrachtauto van hout en een molen van ijshoutjes met elektrische aandrijving.
Er is nog veel meer te doen tijdens de Museum Kids Factory in het museum: solderen, 3D printen en tekenen of... spelen met een mooie verzameling Philiform, de bouwdozen van Philips. Ontwikkeld door Philips in 1968 met als doel het assortiment bouw- en experimenteerdozen voor kinderen uit te breiden.
Het doel van Museum Kids Factory is om kinderen kennis te laten maken met techniek én het Philips Museum.

Kosten: entreeprijs voor het Philips Museum + € 2,-- per persoon.

 Bezoek www.philips-museum.com

Museum Kids Factory
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.