1

Week van het Landschap


-advertentiepositie-



Week van het Landschap

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef natuur en cultuur dichtbij, tijdens een dag vol leuke activiteiten.

Van 14 t/m 29 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De 12 provinciale Landschappen organiseren dan zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om natuur en cultuur dichtbij huis te beleven. Geldersch Landschap & Kasteelen haakt van 16 t/m 21 oktober aan met allerlei activiteiten in en rond de 7 opengestelde kastelen. Binnen deze week heeft elk kasteel een eigen dag.

Op zaterdag 21 oktober staat Huis Zypendaal helemaal in het teken van de Week van het Landschap. De museale vertrekken zijn te bezichtigen en kinderen kunnen er een speurtocht doen. Ook kunt u deelnemen aan excursies door park Zypendaal, een afwisselend park met bos, glooiende grasvelden, groepjes rododendrons, sprengen, vijvers en beken. Uniek vandaag: de normaal niet toegankelijke 1ste verdieping is gedeeltelijk te bezichtigen. Het hoofdbordes (balkon) is open om er foto’s te maken en in de Van Heemstrazaal neemt een vrijwillig educatief boswachter u met behulp van een powerpointpresentatie in vogelvlucht mee door Gelderland en in het bijzonder de omgeving van de Veluwezoom. Hij vertelt daarbij over het werk van GLK.

Programma:

  • 12.00, 13,00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur: rondleiding door de museale vertrekken. Tijdens de rondleidingen kunnen kinderen een speurtocht doen en iedereen die wil kan foto’s maken op het hoofdbordes. U kunt ter plekke voor de rondleidingen intekenen bij de kassa. Er kunnen maximaal 20 deelnemers per rondleiding mee. Vol = vol.
  • 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur: powerpoint presentatie over het werk van Geldersch Landschap & Kasteelen. Duur: ca. 30 min.
  • 11.00 uur en 14.00 uur: excursies met de boswachter. Duur: ca. 1,5 uur. U kunt hiervoor ter plekke intekenen bij de kassa. Er kunnen maximaal 20 deelnemers per excursie mee. Vol = vol.

Deelname: 

  • € 7,50 p.p., 4 t/m 18 jaar € 4,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en houders van de museumkaart hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Hierbij zijn alle activiteiten inbegrepen, m.u.v. de excursie met de boswachter.
  • Deelname aan de excursie met de boswachter kost € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van hun pas. De museumkaart is niet geldig. Betaling contant bij de boswachter.

Adres: Huis Zypendaal, Zijpendaalseweg 44, 6814 CL Arnhem
Informatie: zypendaal@glk.nl of 026-3644645
Reserveren: vooraf reserveren is niet nodig.

 Bezoek www.glk.nl

Week van het Landschap
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.