Oogstweekend


-advertentiepositie-



Oogstweekend

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vindt het derde oogstweekend in het Zuiderzeemuseum plaats. Tijdens dit weekend leer je meer over oogsten en oogstgebruiken rond de Zuiderzee. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen en kunnen kinderen zaadbommetjes maken.

In de oogstweekenden geeft een ervaren gids twee keer per dag een gratis rondleiding langs authentieke groentetuinen in het buitenmuseum. Je bezoekt een fruitboomgaard, leert meer over geneeskrachtige kruiden in de apothekerstuin en kunt appelsoorten en mispelgelei proeven. De rondleidingen starten om 13.30 en 15.00 uur op het pleintje in de vissersbuurt. Er kunnen maximaal twintig personen per rondleiding deelnemen.

Help de natuur een handje en kom tussen 12.00 en 17.00 uur zaadbommetjes maken bij de boerenleenbank. Geen echte bommen natuurlijk, maar wel kleine pakketjes van klei en voeding (bokashi) met daarin allerlei soorten wilde bloemenzaden. Niet alleen erg leuk om te doen, maar je helpt er ook de bijen mee en vrolijkt de natuur lekker op. Iedereen die deelneemt krijgt zijn eigen doosje zaadbommetjes mee naar huis om deze in het voorjaar in de tuin te ‘werpen’. De kosten zijn € 1,- per persoon voor deze activiteit.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Oogstweekend
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.