1

Open dag LOFAR op 8 oktober 2017


-advertentiepositie-



Open dag LOFAR op 8 oktober 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het kader van de wetenschap dag wordt op 8 oktober 2017 tussen 12.00 en 17.00 uur een open dag georganiseerd in het LOFAR gebied dat ligt aan de Exloërweg tussen Buinen en Exloo. LOFAR is de grootste radiotelescoop van de wereld -ontwikkeld en geëxploiteerd door ASTRON- die is gesitueerd in een uniek natuurgebied met een kwelwatermoeras van 400 hectare dat in beheer is bij Drents Landschap. In het LOFAR gebied is een unieke combinatie gemaakt tussen high tech en natuur.
Tijdens de open dag zijn er onder meer rondleidingen door deskundige gidsen met uitleg over de radiotelescoop / astronomie en de natuur. Verder zijn er verschillende activiteiten voor kinderen met -voor de jongsten- spelletjes en knutselen in een echte wigwam. Voor de iets grotere kinderen zoeken naar waterdieren in een brede sloot. Voor de grotere kinderen is er het maken en varen met vlotten. Verder is er voor de grotere kinderen / pubers een grote bus/truck waar natuurkundige proeven -gerelateerd aan astronomie-onder deskundige leiding gedaan kunnen worden.
Er wordt in gedurende de hele middag films over astronomie en natuur vertoont en enkele inleidingen over deze onderwerpen verzorgd. Verder geeft een deskundige uitleg over het planetarium die rond de deelnemers wordt geprojecteerd. Een unieke ervaring.
Er is op de locatie -midden in de natuur- een horecavoorziening met drinken en eten.
Verder presenteren een groot aantal participerende organisaties zich met hun specifieke informatie en documentatie.Foto: ASTRON / Drents Landschap

 Bezoek lofardag.nl

Open dag LOFAR op 8 oktober 2017
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.