1

Rondleiding met gids en kanonschoten




Rondleiding met gids en kanonschoten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Laat je rondleiden op Fort bij Abcoude door een gids vol van historie #werelderfgoedweekend Laat je rondleiden op Fort bij Abcoude door een gids vol van historie.
Het Fort bij Abcoude is n van de oudste forten van de Stelling van Amsterdam. Via de brug over de fortgracht betreed je het rijk begroeide terrein. De gids van Stichting Fort Abcoude neemt je mee voor een kijkje in het binnenfort. Er is veel te zien voor volwassenen n kinderen
De Saluutbatterij Amsterdam is aanwezig en zal tijdens de rondleidingen elk heel uur een demonstratie met het kanon van de batterij geven.
Bekijk het hoofdgebouw met kruitmagazijn, de waterkelder en de slaapvertrekken van de soldaten van weleer. Misschien zie je zelfs wel een ijsvogel in de fortgracht of een verdwaalde vleermuis. Tijdens Open Monumentendag is dit fort iets langer geopend dan normaal.
Aanmelden is niet nodigKom tussen 10:00 en 17.00 uur langs op het Fort bij Abcoude. Er start elk uur een rondleiding. De laatste rondleiding begint om 16.00 uur.
Handig om te wetenHonden mogen helaas niet meeOok op warme dagen is het fris in het fort. Een jas, trui of vest is geen overbodige luxe.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Rondleiding met gids en kanonschoten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.