Mee terug naar de Middeleeuwen


-advertentiepositie-



Mee terug naar de Middeleeuwen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga dit weekend mee terug naar de Middeleeuwen op Slot Loevestein. In Slot Loevestein lag vaak een garnizoen soldaten. Ze woonden en werkten in de soldatenhuisjes, vaak met 10 man tegelijk! Sommige soldaten waren getrouwd en woonden met hun vrouw en kinderen in zo’n huisje. In het weekend van 12 en 13 augustus kun je soldaten en hun gezinnen zien in Slot Loevestein. Niet alleen de soldaten hebben hun werk te doen, ook de vrouwen hebben belangrijke taken. De kinderen spelen ondertussen in en rond het Slot. Kom kennis maken met de mannen, vrouwen en kinderen die de soldatenhuisjes bewonen!
Ook de Meyden van Loevestein zijn present om je mee terug te nemen naar die vervlogen tijd. Heel het weekend laten ze kinderen op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen!
Op zondag 13 augustus is ook de kasteelschutter aanwezig. Lukt het jou om met een echte hand- of kruisboog te schieten? Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent we hebben altijd een boog die bij je past. Voel, ruik en beleef hoe het er aan toe gaat in deze tijd en luister naar de levendige verhalen over de roerige Middeleeuwen, de verschillende bogen en andere wapens van het Wapenrek.
Toegang tot de vesting is gratis!

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Mee terug naar de Middeleeuwen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.