Concert Celtic Ways in Huis te Breckelenkamp


-advertentiepositie-



Concert Celtic Ways in Huis te Breckelenkamp

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar nieuwe concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs bijzondere kastelen in Nederland en Duitsland. Op zaterdag 7 oktober kunt u zich in Het Huis te Breckelenkamp laten meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen. Dat de historische entourage van deze buitenplaats zich bij uitstek leent voor dit concert, spreekt voor zich!

De muziek:
Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain in geheel eigen bewerkingen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische bewerkingen van moderne nummers van Enya en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend programma met Ierse melancholie, vrolijkheid en het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Over Merain:
De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland en Duitsland en was tijdens haar vorige tour driemaal te gast bij radio 4.

 Bezoek www.meraintrio.com

Concert Celtic Ways in Huis te Breckelenkamp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.