1

Tijdloos


-advertentiepositie-



Tijdloos

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de collectie van De Zaansche Molen bevinden zich vele duizenden historische foto’s en tientallen films. Een aantal bijzondere foto’s zijn vanaf 21 mei te zien in de tentoonstelling Tijdloos. Het spreekt voor zich dat de Zaanse molens een hoofdrol spelen. Vanaf het begin van de fotografie werden de molens en het molenbedrijf op de gevoelige plaat vastgelegd. Bekende Zaanse fotografen van vroeger zijn bijvoorbeeld Jan Hondius, Freek Engel, Jan Breebaard en Pieter Nieuwstad. Zelden nog te zien geweest zijn de foto’s van A.J.D. Veen. En dan zijn er nog de vele onbekend gebleven makers die er met de camera op uit trokken.
Sommige foto’s in de tentoonstelling zijn bekend, anderen waren decennia lang verborgen, en enkelen zijn zelfs nog nooit te zien geweest. Maar alle foto’s zijn iconisch en daarom tijdloos.
Een foto die vandaag wordt genomen, kan morgen tijdloos zijn. Daarom wordt u van harte uitgenodigd om tijdens de tentoonstelling een selfie te maken in een tijdloos decor, uiteraard met een molen in de hoofdrol. En om het historische karakter van Tijdloos te onderstrepen kunnen de echte liefhebbers gebruik maken van een heuse camera obscura. Komt dat zien!

 Bezoek www.zaanschemolen.nl

Tijdloos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.