Fietsexcursie naar eendenkooi Haarzuilens


-advertentiepositie-



Fietsexcursie naar eendenkooi Haarzuilens

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fietsexcursie naar eendenkooi Haarzuilens

woensdag 23 aug 2017 - 19:00 uur

Stap op de fiets en ga mee met de boswachter voor een unieke kijk achter de (riet)schermen van de eeuwenoude eendenkooi van landgoed Haarzuilens.

Bijzondere activiteit

Maar weinig mensen mogen in de eendenkooi komen; het is een plek voor dieren. Ze vinden hier beschutting en voedsel. Af en toe zijn vrijwilligers aan het werk om de kooi te onderhouden. Een excursie naar de eendenkooi is dus een bijzondere activiteit!

Kijkje achter de schermen

In dit cultuurmonument uit de 17e eeuw werden eenden gevangen voor consumptie.  Deze eeuwenoude Nederlandse uitvinding is tot eind jaren 50 nog in gebruik geweest om eenden te vangen. Maar hoe ging dat precies met de kooiker en zijn hondje, en wat zijn eigenlijk staleenden? Deze groene oase spreekt tot ieders verbeelding. Alle zintuigen staan op scherp als u meegaat met de eendenkooi expert.

Op de fiets

Vanaf het vertrekpunt Hoeve Wielrevelt stap je samen met de gids op de fiets. Na een kleine 10 min fietsen bereik je de eendenkooi. Vanaf daar ga je te voet verder. Na een ronde door de eendenkooi fiets je samen met de gids weer terug naar het beginpunt.

Handig om te weten

  • Kom op de fiets of neem een fiets mee op een fietsenrek
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Trek stevige schoenen aan of, als het erg nat is, laarzen

Parkeerplaats

Naast Thematerweg 5 is een grote parkeerplaats. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar Hoeve Wielrevelt. Steek de weg over en volg de gele handwijzers naar Hoeve Wielrevelt.

Landgoed Haarzuilens

Haarzuilens, Eendenkooi Haarzuilens


  

Prijzen

Lid €4,00Niet lid €6,00Kind t/m 12 lid €3,00Kind t/m 12 niet lid €4,00Nog 9 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl