1

OERRR wildspotten: vleermuizen op Velhorst




OERRR wildspotten: vleermuizen op Velhorst

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OERRR wildspotten: vleermuizen op Velhorst

zaterdag 26 aug 2017 - 20:00 uur

Op deze spannende avond voor het gezin, laat je je verrassen door de wonderlijke wereld van deze mysterieuze, maar ook uiterst nuttige, vliegende zoogdieren. We starten met een korte film en een drankje, waarna de boswachter je meeneemt op een excursie over het landgoed, op zoek naar de plekken waar deze dieren (uit)vliegen.

Bat detector

Het enige dat de avondstilte verbreekt, is het geluid van de ’bat detector’. Want die heb je nodig om de vleermuizen te kunnen horen! Als echte nachtdieren oriënteren vleermuizen zich in het donker door het maken en weer opvangen van heel hoog geluid. Dit geluid is vaak niet te horen voor het menselijk oor. De bat detector zet de vleermuisgeluiden om naar voor de mens hoorbare geluiden. Je zal merken dat iedere soort vleermuis een eigen typerend geluid maakt. En met een beetje geluk zie je een dwergvleermuis, laatvlieger of grootoor vleermuis misschien wel.

Mythen en fabels

Er is geen diersoort in Nederland waarover zoveel mythen en fabels de ronde gaan. Vliegen vleermuizen echt in je haar? Leven er vampiers in Nederland? Tijdens deze tocht hoor je wat er nu wel en niet waar is over deze mysterieuze jagers. En waarom er verschillende soorten vleermuizen leven op landgoed Velhorst. Daarnaast is er voldoende tijd om te genieten van de rust en de stilte tijdens deze prachtige avondwandeling.

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Wandeling begint met koffie, thee en fris (inbegrepen)
  • Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
  • Graag kwartier voor aanvang van excursie melden
  • Honden kunnen niet mee
  • Vertrekpunt is niet bereikbaar per openbaar vervoer
  • Houd rekening met half uurtje uitloop vanwege late zonsondergang

Velhorst

Velhorst, parkeerplaats Lage Weg

Lage Weg
  Lochem

Prijzen

Lid €8,00Niet lid €11,00Kind t/m 12 lid €6,00Kind van OERRR €6,00Kind t/m 12 niet lid €9,00Nog 20 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl