OERRR varen en speuren naar vleermuizen


-advertentiepositie-



OERRR varen en speuren naar vleermuizen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OERRR varen en speuren naar vleermuizen

vrijdag 13 okt 2017 - 18:45 uur

Een bijzondere avond voor kinderen om een echte vleermuizenkenner te worden! Met een spannende speurtocht in de Heemtuin van het IVN leer je écht alles over de vleermuis. Daarna ga je vanaf de Loswal in Noorden de Nieuwkoopse Plassen op. Daar ga je op zoek naar water, dwerg- en meervleermuizen!

Spannende speurtocht

Speur tijdens deze spannende avond naar jagende vleermuizen. In de Heemtuin van het IVN zal je eerst kennis maken met de vleermuizen door middel van een spannende speurtocht. Hoe weten de vleermuizen waar de insecten vliegen in het donker? Na de speurtocht ben je een echte vleermuizenkenner, en als je geluk hebt, dan heb je de eerste vleermuizen ook al zien vliegen!

Opsporingsapparaatjes

Daarna is het tijd voor het speuren naar vleermuizen. Gewapend met fijngevoelige opsporingsapparaatjes en schijnwerpers, speuren we naar de vleermuizen. Van een boot met mensen trekken de water-, dwerg en meervleermuizen zich weinig aan (tenminste, als we goed stil zijn!). Met grote snelheid scheren ze over het water… Heel erg spannend dus!

Praktische informatie

  • Let op! Je start niet bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Deze activiteit begint in de Heemtuin aan de Kennedylaan 33a in Nieuwkoop.
  • De vaartocht start bij Parkeerplaats Loswal aan de Simon van Capelweg 111 in Noorden
  • Als het regent, vliegen de vleermuizen niet. Helaas gaat de avond dan niet door. Uiteraard zullen we je hier tijdig over informeren.
  • Trek warme kleren aan. Het kan ’s avonds flink afkoelen

Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoopse Plassen, IVN Heemtuin

Kennedylaan 33A
2421 EM  Nieuwkoop

Prijzen

Lid €6,00Niet lid €9,00Kind van OERRR €6,00Kind t/m 12 lid €6,00Kind t/m 12 niet lid €9,00Nog 2 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl