1

Broodfeest op de Volmolen


-advertentiepositie-



Broodfeest op de Volmolen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Broodfeest op de Volmolen

zaterdag 02 sep 2017 - 11:00 uur

Kom meer te weten over brood en het bakken van brood, kom proeven en genieten!

Bakfeest

Sichting Broodfeest organiseert het broodfeest tijdens het weekend van 2 en 3 september en rond de Volmolen in Epen, bij Natuurmonumenten. Tijdens dit Broodfeest gaan de experts op een bijzondere wijze het ambachtelijke gezonde brood weer aan de man brengen d.m.v. demonstraties, symposia en proeverijen. Het wordt op z’n limburgs gevierd met ambachtelijk gebakken spelt vlaaien.   Alle informatie op www.broodfeest.nl                                                                                               

Behoud van het ambacht

Stichting Broodfeest heeft tot doel het behoud van het (Limburgse) culturele erfgoed en in het bijzonder het behoud van het ambacht van het bakken van brood en vlaai in hout gestookte ovens en het organiseren van internationale evenementen genaamd het Broodfeest. Tijdens het broodfeest laten zij zo veel mogelijk kanten van het ambachtelijk broodbakken aan bod laten komen.

Programma zaterdag 2 september

Met van 11.00 tot 15.00 uur symposium (en lunch met broodproeverij) met lezingen van:

  • Prof. Fred Brouns;Professor aan de UM, Hoogleraar Innovatie en gezonde voeding spreekt over “Achtergronden en feiten van “granen, granengevoeligheid en gezondheid”.
  • Dhr. Peter Pelzer;biologische wijnboer in Eys spreekt over “levende bodems als basis voor onze gezondheid”
  • Dhr. Coen Eggen;Bouwhistoricus geeft uitleg over ovens en bakmaterialen.
  • Dhr. Raoul Schyns;molenaar van de Commandeursmolen in Mechelen spreekt over : Het ambacht van de molenaar van tratitie tot innovatie”

Je kunt hier reserveren

Programma zondag 3 september van 10.00 tot 18.00 uur

  • Bakdemonstraties van o.a. brood op basis van desem en gist, vlaai, en andere producten met hun oorsprong in brood.
  • Een gezellige markt waar je kunt proeven van verschillende soorten brood van ambachtelijke bakkers uit het heuvelland en ver daar buiten, zoals Oostenrijk, Frankrijk en België.
  • Authentieke stroopstokers, een heerlijk biertje, huisgemaakte jam, of smakelijke hammen en kazen.
  • Een mini-boekenmarkt waar  je nieuwe of juist verloren bakrecepten kunt verzamelen
  • Volmolen geopend en molenaars vertellen over hun molen van 11.00 tot 15.00 uur

 

 

 

 

 

 

Geuldal

Geuldal, de Volmolen

Plaatweg 1
6285 NK  Epen

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl