1

Wandeling naar de schaapskudde




Wandeling naar de schaapskudde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandeling naar de schaapskudde

zaterdag 02 sep 2017 - 10:00 uur

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom er een kudde schapen graast in de Loonse en Drunense Duinen? Welke rol vervult de kudde en wat komt er allemaal kijken bij de verzorging van de schapen? Ga samen met een nationaal park gids op pad richting de herder met zijn schaapskudde en krijg antwoord op al je vragen!

Begrazing en verzorging

Tijdens deze wandeling neemt een nationaal park gids je mee naar de plek waar de schaapskudde van de Loonse en Drunense Duinen en de herder zich op dat moment begeven. Onderweg vertelt de gids onder anderen over de schapen en hun belangrijke rol bij natuurbeheer in het nationaal park. Wanneer je aankomt bij de schaapskudde zal de herder je vertellen over zijn werkzaamheden en wat daarbij komt kijken. Ook kun je de herder vragen stellen en verduidelijking krijgen in alle ‘wolligheden’ die je tot nu wist over deze vriendelijke grazers.

Startlocatie Parkeerplaats bij Landgoed Bosch en  Duin, Schoorstraat 50, 5071 RC Udenhout.

Praktische informatie

  • Vooraf aanmelden via onderstaand menu is noodzakelijk. Op die manier bent u verzekerd van de aanwezigheid van voldoende gidsen.
  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig, zodat de groep tijdig kan vertrekken
  • Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling
  • Deze activiteit wordt verzorgd door IVN Brabant, te bereiken via 088 500 3110 of brabant [at] ivn [dot] nl 
  • Mocht u onverhoopt problemen ondervinden met het boeken van de activiteit, neem dan telefonisch contact op met de Ledenservice van Natuurmonumenten via 035 – 655 99 11. U kunt zich dan aanmelden door naam, e-mail, adresgegevens en betalingsgegevens door te geven.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen, Natuurpoort Bosch en Duin

Schoorstraat 50
5071 RC  Udenhout

Prijzen

Lid €5,00Niet lid €5,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €4,00Kind van OERRR €4,00Nog 67 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl