Vaartocht: Beleef Tiengemeten vanaf het water


-advertentiepositie-



Vaartocht: Beleef Tiengemeten vanaf het water

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vaartocht: Beleef Tiengemeten vanaf het water

zaterdag 02 sep 2017 - 13:00 uur

Beleef Tiengemeten eens vanaf het water. We varen met de salonboot Heicondias rondom het natuureiland, wat voor een heel andere natuurbelevenis zorgt!

Varen om een eiland

Tijdens de vaartocht word je vergezeld door een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten die je van alles kan vertellen over Tiengemeten. Met een beetje geluk zien we een zeearend! We varen over het Vuile Gat langs de Tiendgorzen en om de westpunt van Tiengemeten heen. Vanaf het water heb je een mooi beeld van het eiland en de plek waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnenstroomt.

Uitzicht tijdens de boottocht

De getijdennatuur is populair bij allerlei steltlopers. De bever heeft deze ruige plek uitgekozen om er zijn imposante burcht te bouwen. Na de westpunt varen we om de oostpunt heen en zetten koers naar de haven van Tiengemeten. Vanaf het water zijn de historisch boerderijen van Tiengemeten prachtig te zien!

Ga eropuit op eiland Tiengemeten

Na de vaartocht kun je Tiengemeten zelf gaan verkennen. Binnen vijf minuten ben je in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten voor informatie over het natuureiland. Je kunt hier ook fietsen huren. Het Rien Poortvlietmuseum, het Landbouwmuseum, Speelnatuur en Pannenkoeken bij Helene zijn vlakbij. Kortom, genoeg ingrediënten voor een fantastische dag.

 

Tips van de boswachter tijdens het varen

  • De vaartocht met De Heicondias vertrekt vanuit de haven van Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland)
  • De boot vertrekt om 13.00 uur
  • Je kunt na afloop van de vaartocht de reguliere pont om 15.10 uur terug nemen, maar je kunt ook nog wat langer op Tiengemeten blijven
  • Bij te weinig aanmeldingen kan de vaartocht geannuleerd worden
  • Drinken en kleine versnaperingen zijn aan boord tegen betaling verkrijgbaar
  • Meer informatie over vaartochten met de Heicondias: www.dehoekschevaart.nl

Tiengemeten

Tiengemeten, Infopunt Nationaal Landschap Hoeksche Waard en Tiengemeten

Nieuwendijk 1
3284 KR  Zuid-Beijerland

Prijzen

Lid €19,50Niet lid €24,50Kind van OERRR €15,00Kind t/m 12 lid €15,00Kind t/m 12 niet lid €20,00Nog 12 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl