1

Workshop weer meten en observeren in Schouwen


-advertentiepositie-



Workshop weer meten en observeren in Schouwen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Workshop weer meten en observeren in Schouwen

zondag 03 sep 2017 - 10:00 uur

Niets is zo veranderlijk als het weer. Nederland kent veel verschillende weertypen. Van zwaar onweer en sneeuwbuien tot een hittegolf. Ons klimaat is ontzettend veelzijdig. Kom meer over het weer te weten, meet en observeer mee.

Meten is weten

We kunnen tegenwoordig ontzettend veel meten, zeker in de weerkunde. Weeramateur Dieter Pientka heeft jarenlang zijn eigen weerstation gehad en demonstreert welke metingen we allemaal kunnen verrichten in het veld. We leren onder andere hoe we de hygrometer (luchtvochtigheid), barometer (luchtdruk) en anemometer (windsnelheid) kunnen aflezen en welke conclusies we eraan kunnen verbinden.

Wolken observeren

Wolken vertellen een verhaal. Aan de opbouw van wolken kun je veel aflezen. Houdt het mooie weer aan of krijgen we te maken met een weeromslag? Met boswachter en stormchaser Paul Begijn observeren we wolken die er te zien zijn en kijken we naar cases uit het verleden. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent, je eropuit wilt en je geen actueel weerbericht bij de hand hebt. Of als je aan het strand ligt en er onweer wordt voorspeld. Leer je eigen weersverwachting maken en laat je verwonderen door de wolken.

Tips van de boswachter: 

  • Zowel aanbevolen voor kinderen als volwassenen
  • Verzamelen op de parkeerplaats van restaurant de Heerenkeet. Tijdens de presentatie staat er koffie/thee klaar met iets lekkers. 
  • Vergeet je verrekijker niet. Tijdens de wandeling zien we verschillende kust- en weidevogels in de inlagen
  • Deze excursie is onderdeel van de Oosterscheldeweek. Kijk voor meer activiteiten op https://www.ontdekdeoosterschelde.nl/activiteiten.htm 

Zuidkust van Schouwen

Zuidkust van Schouwen, Restaurant De Heerenkeet

Boogerdweg 1
4321 SN  Kerkwerve

Prijzen

Lid €7,00Niet lid €9,00Nog 10 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl