Open Monumentendag op de Volmolen


-advertentiepositie-



Open Monumentendag op de Volmolen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag op de Volmolen

zaterdag 09 sep 2017 - 10:00 uur

De Volmolen in Epen is dankzij de vrijwillig molenaars regelmatig geopend voor publiek. Op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag is de molen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In deze graanmolen geven de molenaars uitleg over de historie en de werking van de molen en malen zij het biologisch graan tot veevoer. Bij de informatie vrijwilligers kun je terceht voor al je overige vragen over het Geuldal en Natuurmonumenten. Bakster Evi komt brood en Limburgse vlaai bakken en verkopen in het bakhuis bij de molen. Kom een kijkje nemen in dit bakhuis.  Tijdens een wandeling in het Geuldal is het een leuke pleisterplaats: je kunt er ook picknicken.De toegang tot de Volmolen en het bakhuis is gratis, een gift voor de molen is welkom. Adres: Plaatweg 1, Epen. Parkeren: Bennetweg Epen. Voor meer informatie kijk op www.natuurmonumenten.nl/geuldal of neem contact op met T.045-563 03 55.

Icoon in het Geuldal

Het thema van de Open Monumentendag 2017 is Boeren, Burgers en Buitenlui. Op zaterdag 9 september is de Volmolen in Epen extra lang open van 10.00 tot 17.00 uur. Dit rijksmonument is een landmark, icoon in het Geuldal. Dankzij actie Geuldal in 1977 is de aankoop van o.a. de Volmolen mogelijk gemaakt  Neem een duik in dit cultureel erfgoed langs de Geul! De molenaars houden de cultuurhistorie levend.

Cultuurmonumenten

Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt zo’n 3200 cultuurhistorische gebouwen, waarvan 35 kastelen, 60 landhuizen,15 forten en 20 molens. Ook bruggen, tuinbeelden, hekken en boomgaarden behoren tot het cultureel erfgoed. In totaal staan er bijna 3500 bouwwerken in de gebieden van Natuurmonumenten, waarvan 500 een monumentale status bezitten. Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten: “Ons cultureel erfgoed versterkt de beleving van de natuur en andersom. Daarom zijn gebouwen en monumenten een belangrijk onderdeel van ons werk.”

Geuldal

Geuldal, de Volmolen

Plaatweg 1
6285 NK  Epen

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl