1

Open Monumentendag Landgoed Eerde


-advertentiepositie-



Open Monumentendag Landgoed Eerde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag Landgoed Eerde

zaterdag 09 sep 2017 - 10:00 uur

In het Open Monumentenweekend zijn er op zaterdag 9 september extra acitviteiten op Landgoed Eerde. Neem een kijkje op de karakteristieke boerenerven van dit unieke landgoed.

Ervaar de rust en schoonheid van een ver verleden tijdens een zelfstandige fietstocht over het landgoed. Nergens anders in Nederland is dit oorspronkelijke coulisselandschap van akkers, weilanden, houtwallen, bos en heideveldjes zo goed bewaard gebleven. Landbouw en natuur gaan hand in hand op Eerde. Stop onderweg voor een bezoek aan de boerderij van de familie Meulenhorst en de familie Dankelman. Of maak een rondwandeling om het kasteel over de Eerder Esch.

Rondleidingen tijdens Open Monumentendag

Vrijwilligers leiden je graag rond door de tuin en het park rondom Kasteel Eerde. Ontdek het bijzondere lanenstelsel en de tuin met oude fruitbomen bij het kasteel. De eerste rondleiding start om 10.15 uur en duurt ca. 30-45 minuten. Vertrek vanaf 10.15 uur vanaf de poort van het kasteel.

Extra informatie

  • Kasteel Eerde is i.v.m. renovatie dit jaar niet te bezichtigen.

Open Monumentendag

Natuurmonumenten opent in het weekend van 9 en 10 september de deuren van meer dan 30 unieke gebouwen. Ervaar bijzondere verhalen over ‘Boeren, burgers en buitenlui’, het thema van Open Monumentendag 2017.

Eerde

Eerde, parkeerplaats voor het kasteel

Kasteellaan 1
7731 PJ  Ommen

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Open Monumentendag Landgoed Eerde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.