Open Monumentendag op Landgoed de Slotplaats


-advertentiepositie-



Open Monumentendag op Landgoed de Slotplaats

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag op Landgoed de Slotplaats

zaterdag 09 sep 2017 - 11:00 uur

De Slotplaats is een prachtig landgoed in de bosrijke omgeving van Bakkeveen. Het landgoed herbergt een bos met vele herinneringen aan vervlogen tijden. Door de oude bomen en verscheidenheid aan planten en dieren leent dit gebied zich uitstekend voor een prachtige natuurbeleving.

De excursie leidt langs een Sterrenschans, klassieke tuin en door statige beukenlanen. Het kost je tien flink passen om, om de dikste beuk te lopen. Deze beuk is wel 250 jaar oud!

Landgoed de Slotplaats is een van de grotere Friese bosgebieden. De eerste bomen van de slotplaats zijn geplant vanaf 1730 door Jonkheer Burmania. Zodoende zijn er eeuwenoude bomen te vinden op Slotplaats. Deze reuzen geven de Slotplaats een statige uitstraling. Op de Slotplaats zie je met wat geluk reeën en roofvogels zoals de buizerd en de havik. De dwergvleermuis woont in de majestueuze beuken. Slotplaats werd in 1668 aangelegd. Een wandeling  tussen bos en open landschap en de vele cultuurhistorische elementen zorgen voor een mooie afwisseling.

Landgoed De Slotplaats

Landgoed De Slotplaats, parkeerplaats Foarwurker Wei

Foarwurker Wei
9243 JZ  Bakkeveen

Prijzen

Lid €5,00Niet lid €8,00Nog 14 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Open Monumentendag op Landgoed de Slotplaats
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.