1

Uniek kijkje op Fort Crevecoeur


-advertentiepositie-



Uniek kijkje op Fort Crevecoeur

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Uniek kijkje op Fort Crevecoeur

zondag 10 sep 2017 - 10:00 uur

Het fort dat normaal altijd gesloten is voor bezoekers, opent eenmalig de poort! Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten en een gids van de Groene Vesting voor een wandeling over het fort. Zij vertellen je over de geschiedenis en de bijzondere natuur die zich hier ontwikkeld heeft.

Militaire historie

Het fort kent een lange, rijkje en roerige geschiedenis sinds dat het werd gesticht in de 80-jarige oorlog. In 1944 werd het zwaar beschadigd tijdens de bevrijding van 's-Hertogenbosch, waarbij de meeste vroegere gebouwen op het fort werden vernietigd (kerk, commandeurshuis etc.). Toch zijn nu nog diverse onderdelen bewaard gebleven, zoals kazematten en kruithuis die een afspiegeling vormen van de interessante geschiedenis van het fort.

Ook vandaag de dag vind je militairen op Crèvecoeur, het fort is sinds lange tijd in gebruik door de Genie als militair depot en oefenterrein. Vandaar dat het normaal gesloten is. Wil je dus een keer een kijkje nemen, dan is dit je kans! Meld je snel aan.

Open Monumentendag

Natuurmonumenten opent in het weekend van 9 en 10 september de deuren van meer dan 30 unieke gebouwen. Ervaar bijzondere verhalen over ‘Boeren, burgers en buitenlui’, het thema van Open Monumentendag 2017.

Maasuiterwaarden

Maasuiterwaarden, Parkeerplaats Crèvecoeur

Crèvecoeur 4
5221 CW  's-Hertogenbosch

Prijzen

Niet lid €10,00Lid €7,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Uniek kijkje op Fort Crevecoeur
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.