Open Grensmaasdag 2017




Open Grensmaasdag 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Grensmaasdag 2017

zaterdag 09 sep 2017 - 10:00 uur

Grensmaas in ontwikkeling

De Grensmaas ondergaat een metamorfose: grindwinning en rivierverruiming enerzijds en nieuwe natuurontwikkeling gaan hier hand in hand. Natuurmonumenten is partner in het Grensmaasconsortium.

Eens in de 2 jaar organiseert het Consortium een Open Dag met een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. Deze open dag staat voor een belangrijk deel in het teken van het bereiken van de hoogwaterdoelstelling op het einde van dit jaar. De werkzaamheden van het Consortium zijn dan zover gevorderd dat de inwoners van Zuid-Limburg vijf keer minder risico op een overstroming lopen.

De imposante werklocatie met de haven en de twee drijvende grindverwerkingsinstallaties vormen het centrale decor van de open dag. 

Programma voor jong en oud, voor omwonende en toerist, voor techneut en natuurliefhebber

Behalve de demonstraties van het imposante machinepark, een wandeling door de ondergrondse tunnels van het depot, een bonte markt, presentaties van natuurorganisaties en overheidspartners van het Consortium zijn er ook spannende, leuke en informatieve publieksactiviteiten. Zo is er een Mini Blote Voetenpad van OERRR en begeleidt de boswachter en een MaasVerkenner ieder uur een boeiende gebiedsexcursie per huifkar naar de oevers van de Grensmaas. Hier ontmoeten we ook de vogelspotters van het IVN, die het natuurgebied als vogelparadijs verduidelijken.

De Grensmaasdag begint om 10 uur en duurt tot 17 uur. Op de werklocatie is voldoende parkeerruimte. De dan geasfalteerde werkweg wordt deels ingericht als parkeerplaats. Voor bezoekers uit de directe omgeving is er een bewaakte fietsenstalling.

Maasvallei

Maasvallei, Werkhaven Koeweide/Trierveld

Parallelweg
6121  Born

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl