1

Open Monumentendag Deltahal in Waterloopbos




Open Monumentendag Deltahal in Waterloopbos

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag Deltahal in Waterloopbos

zondag 10 sep 2017 - 11:00 uur

De Deltahal in het Waterloopbos staat nog overeind en daarom wil Natuurmonumenten nog een laatste keer iedereen de kans geven om een kijkje te nemen in de hal en de Deltagoot. Daarna wordt de Deltahal afgebroken en gestart met het omvormen van de Deltagoot in een indrukwekkend Deltamonument.

Deltawerken voltooid

In oktober 1986 werd de officiële opening van de stormvloedkering in Zeeland groots gevierd met veel buitenlandse gasten. Koningin Beatrix: "De stormvloedkering in de Oosterschelde is gesloten. De Deltawerken zijn voltooid." Weinig mensen weten dat alle berekeningen aan de stormvloedkering zijn gedaan door ingenieurs van het Waterloopkundig Laboratorium in het Waterloopbos. Ingenieurs deden proeven met golven in de Deltagoot om de kracht van water op de pijlers te kunnen berekenen.

Rijksmonument

De Deltagoot is onderdeel van het Rijksmonument Waterloopbos en is zondag 10 september gratis toegankelijk van 11:00 tot 16:00. Dit is de laatste kans om de Deltagoot in de huidige staat te bezichtigen. Zorg dat je er bij bent!

Bron: Natuurmonumenten

Waterloopbos

Waterloopbos, Scheveweg (Deltahal)


  

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Open Monumentendag Deltahal in Waterloopbos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.