1

Open Monumentendag - Oude Buisse Heide


-advertentiepositie-



Open Monumentendag - Oude Buisse Heide

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag - Oude Buisse Heide

zondag 10 sep 2017 - 11:00 uur

Zondag 10 september is de landelijke Open Monumentendag, dit jaar met het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De cultuurschatten op de Oude Buisse Heide; Het Atelier Roland Holst, de Herenkamer en de Angorahoeve openen die dag van 11u tot 16.30u de deuren voor het publiek. Gidsen staan klaar om je rond te leiden. Twee autenthieke huifkarren pendelen tussen ’t Pannehuske en de cultuurhistorische gebouwen op de Oude Buisse Heide. Kom en laat je inspireren!

Boeren, burgers en buitenlui

Het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’  past perfect bij de gebouwen van de Oude Buisse Heide. Het landgoed kent vele gezichten. Eeuwenlang hebben landgoedeigenaren, boeren, arbeiders, kunstenaars en bezoekers hier hun sporen achtergelaten. Karakteristiek en sfeervol zijn de monumentale landhuisjes en boerderijen, graslanden, akkers parkbos en theekoepels aan de rand van de heide. Kom en kijk eens op een andere manier naar deze cultuurhistorische gebouwen in dit prachtige landschap.

Diverse activiteiten

Speciaal op deze Open Monumentendag zijn verschillende activiteiten. Iedereen is welkom en mag komen kijken. Er zijn gidsen aanwezig die je rondleiden en alles kunnen vertellen over de cultuurhistorie van de gebouwen en de voormalige bewoners. Je kunt een mooie wandeling maken langs de  Gedichtenroute van Henriette. Bij het Atelier is een tuinterras met koffie, thee en verschillende lekkernijen. Een huifkar pendelt vanuit de Oude Buisse Heide naar het Pannehuske en weer terug. Onderweg geniet je op deze authentieke wijze van de prachtige landgoederen.

Vakantie en vergaderen

De gebouwen van de Oude Buisse Heide zijn heden in gebruik als unieke vakantiewoning of als vergaderlocatie. In Atelier Roland Holst beleef je een heerlijk ontspannen vakantie en ook de Angorahoeve is een schitterende vakantiewoning. De Herenkamer kun je huren om te vergaderen of om met kleine gezelschappen samen te komen.

Praktische informatie:

  • Parkeren: Bij de openbare parkeerplaats nabij de Herenkamer, Roosendaalsebaan 19 Achtmaal
  • Of bij het Pannehuske, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK, Achtmaal. Een huifkar met trekpaard brengt je dan naar Atelier, Angorahoeve en Herenkamer, en later weer terug.

Oude Buisse Heide

Oude Buisse Heide, parkeerplaats Herenkamer

Roosendaalsebaan 19
4885 KC  Achtmaal

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl