1

Open Monumentendag op het Rotterdams platteland




Open Monumentendag op het Rotterdams platteland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag op het Rotterdams platteland

zondag 10 sep 2017 - 11:00 uur

De boswachters van Natuurmonumenten organiseren dit jaar Open Monumentendag bij de Ackerdijkse Plassen. Op zondag 10 september kun je een kijkje nemen in de Zuid-Hollandse boerderij uit 1666 of een unieke wandeling door het normaal gesloten natuurgebied de Ackerdijkse Plassen maken.

En er is meer te beleven op het Rotterdams platteland. De boswachters werken samen met boer Jan-Dirk en boerin Jojanneke. Bezoek ook het erf van Boerderij Vrijheid, hier vinden tal van activiteiten plaats.

Bekijk op de kaart wat er allemaal te doen is >>

Unieke wandeling door het natuurgebied

De boswachters van Natuurmonumenten hebben door het natuurgebied de Ackerdijkse Plassen een wandeling uitgezet. En dat is uniek, want om de vele vogels die hier leven de rust en ruimte te gunnen, is dit bijzondere natuurgebied normaal gesproken niet vrij toegankelijk. Maar tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers het gebied in gaan en genieten van alle vogels die boven hun hoofd vliegen. Wellicht schiet zelfs de ijsvogel nog voorbij.

Ook de monumentale vergaderboerderij zelf is deze dag opengesteld waarbij zelfs bijzondere de opkamer en melkkelder te bezichtigen zijn.

Meer te beleven op het Rotterdams platteland

Er is meer te beleven op het Rotterdams platteland! De activiteiten die voorheen op het erf rondom de eeuwenoude boerderij te beleven waren, zijn nu verplaatst naar het erf van boer Jan Dirk en Jojanneke, op Boerderij Vrijheid. Er zijn vooral veel activiteiten voor kinderen te doen. Van stoeien in het strospeelparadijs tot aan griezelen op het blote voetenpad in de wei. Natuurlijk ontbreken ook een speurtocht en de nodige dieren niet. Er kan geknutseld worden met melkpakken, hutten gebouwd worden en natuurlijk zijn er hapjes en drankjes. 

Let op: de boerderij is alleen bereikbaar per fiets of per vlotje over de Zweth vanaf boerderij Ackerdijkse Plassen. Bij slecht weer verplaatsen de activiteiten naar binnen. Er is sowieso voldoende te doen dus! 

Alleen tijdens de Open Monumentendag ligt er een vlotje in de Zweth die de boerderij met de Ackerdijkse Plassen verbindt. Zo kun je gemakkelijk van de ene locatie naar de andere!

Meer informatie

  • Bekijk op de kaart wat er allemaal te doen is >>
  • Van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom!
  • De toegang is gratis 
  • Aanmelden is niet nodig
  • De boerderij van de Ackerdijkse Plassen is te vinden bij Rijksstraatweg 127, 2645 BS Delfgauw. Langs deze weg staan boswachters en vrijwilligers die je verder helpen.
  • Kom op de fiets; er zijn fietsenstallingen op locatie. Je kunt ook parkeren aan de parallelweg, dan loop je 1 km naar de boerderij.

Boerderij Vrijheid is te vinden aan de Hofweg 165 in Rotterdam. Kom op de fiets er is geen parkeerplaats. Wil je met de auto? Parkeer dan bij boerderij Ackerdijkse Plassen en wandel 2 km dwars door de Rotterdamse polder, naar de boerderij. 

Over Boerderij Vrijheid

Vrijheid is één van de laatste melkveeberijven aan de noordrand van Rotterdam. Wie oude kaarten van polder Schieveen bekijkt, ziet daarop al Vrijheid vermeld. Het bedrijf omvat vandaag de dag ongeveer 55 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Daarnaast zijn er schapen en huisdieren waaronder pony's, honden en katten. Bij de boerderij ligt 30 hectare aan weiland waar de koeien kunnen grazen. Ook beheren Vrijheid en Natuurmonumenten samen diverse percelen weidevogelgrasland in de polder.

Ackerdijkse Plassen

Ackerdijkse Plassen, vergaderboerderij


  

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl