Bruinvissen spotten in de Oosterschelde




Bruinvissen spotten in de Oosterschelde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bruinvissen spotten in de Oosterschelde

zondag 03 sep 2017 - 13:30 uur

De wandeling brengt je naar een van de beste spotplekken voor bruinvissen in de Oosterschelde. De combinatie van een sterke getijstroom, diep water en voldoende voedsel maken deze plek uitermate geschikt voor de aanwezigheid van deze kleine walvisachtige. 

Bruinvissen zien en horen

De grootste kans maak je bij windstil weer als bruinvissen zich aan de oppervlakte laten zien om adem te halen. Het leuke is dat je sinds kort niet alleen bruinvissen kan zien, maar ook live kunt horen. Met de aanleg van Studio Bruinvis is het mogelijk om bij het havenhoofd van Zierikzee live de geluiden van een bruinvis te horen. Tenminste als ze in de buurt zijn van het havenhoofd, waar een boei de sonargeluiden ontvangt en direct doorstuurt naar de kant. 

Oog in oog met de lepelaar

Daarnaast gaat de wandeling ook langs de prachtige zilte natuur van Levensstrijd. In natuurgebied Levensstrijd is ruim baan gemaakt voor kust- en weidevogels. Oude kreekpatronen zijn hersteld en met behulp van kwelbuizen wordt zout water in de kreken gepompt. Doordat het waterpeil vrij hoog staat, is het gebied rijk aan kust –en weidevogels als de tureluur, lepelaar, scholekster en kluut. De kruidenrijke delen vormen weer een geschikt leefgebied voor soorten als de kievit, grutto en patrijs.

Tips van de boswachter:

  • Neem een verrekijker mee om vogels te kunnen spotten
  • Zorg eventueel voor een regenjack of droge kleren na afloop
  • Deze excursie maakt onderdeel uit van de Oosterscheldeweek (2 t/m 8 september). Kijk voor meer activiteiten op https://www.ontdekdeoosterschelde.nl/

 

 

 

Zuidkust van Schouwen

Zuidkust van Schouwen, parkeerplaats Levensstrijd

Levensstrijdweg 1
4301 SM  Zierikzee

Prijzen

Lid €2,50Niet lid €5,00Kind t/m 12 lid €1,50Kind t/m 12 niet lid €3,00Nog 4 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl