1

KLOMPEN andere STIJL


-advertentiepositie-



KLOMPEN andere STIJL

» Let op: deze activiteit is voorbij «

KLOMPEN andere STIJL

Vanwege het 100 jarige bestaan van de kunstbeweging ‘De Stijl’ heeft de expositie van het Internationaal Klompenmuseum in Eelde voor 2017 de titel ‘KLOMPEN andere STIJL’ gekregen.

Zoals bekend heeft de klomp vele verschillende verschijningsvormen. Er zijn speciale modellen voor de boerenbruiloft, zeevarende vissers en wadende turfstekers. Modellen op stelten uit Spanje, met lange punten uit Frankrijk en gestileerde uit Japan.

De collectie wordt, dit jaar, getoond in een zaal waar kleurvlakken en lijnen de boventoon voeren. Net als bij de kunstenaars van ‘De Stijl’. Denk daarbij aan Mondriaan, Theo van Doesburg en Bart van der Leck.

Natuurlijk stelt het Klompenmuseum weer een groot assortiment Kunstklompen op. Bas van Buuren leent zijn “Mondriaan” klompen uit. Het Museum heeft eigentijdse ontwerpen ontvangen naar aanleiding van de wedstrijd ‘Maak de klomp van de toekomst’. Studenten van o.a. Hogescholen voor de Kunst zijn hiervoor uitgedaagd. Een aantal studenten hebben hun werk in bruikleen afgestaan aan het museum. Ton Verheijen, leermeester handmatig klompen maken in Enter, heeft een paar speciale Mondriaan klompen gemaakt.

Er zijn bijzondere exemplaren toegevoegd van - Lu Dai uit Japan, Ganit Goldstein uit Israël en Aku Bäckström uit Finland.
Twee Nederlandse schoenontwerpers hebben materiaal in bruikleen afgestaan. Van Roderick Pieters uit Arnhem heeft het museum een paar in bruikleen. Marloes ten Bhömer uit Rotterdam heeft ook een paar in bruikleen afgestaan.

U kunt genieten van klompen in allerlei stijlen. Welkom bij de tentoonstelling 2017 "KLOMPEN andere STIJL". Naast al deze prachtige klompen en kunst laat het Klompenmuseum ook Nederlandse klompen en klompen uit de Franse collectie in de expositie zien. Bij veel van de klompen kunnen de mensen van het museum prachtige verhalen vertellen. Daar kunnen de vrijwilligers van het museum de bezoekers mee boeien.

Laat u verrassen
Het Internationale Klompenmuseum opende in 1990 haar deuren, met de collectie van de laatste twee klompenmakers van Eelde, Eiso en Egbert Wietzes. De collectie groeit nog steeds door giften en aankopen en bestaat nu uit meer dan 2.200 paar klompen en houten schoeisel uit meer dan 40 landen. Bezoekers van het museum staan ieder jaar weer versteld van de grote verscheidenheid van de tentoongestelde klompen. Klompen voor het werk, klompen voor de sier, kunstige klompen en kunstklompen, het museum heeft ze allemaal!
Breng eens een bezoek aan dit unieke museum en u houdt een blijvende herinnering aan uw bezoek over!

 Bezoek www.klompenmuseum.nl

KLOMPEN andere STIJL
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.