Excursieprogramma voor mensen met beperking




Excursieprogramma voor mensen met beperking

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Excursieprogramma voor mensen met beperking

woensdag 06 sep 2017 - 10:00 uur

IVN, Nationaal Park Oosterschelde, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Provincie Zeeland hebben de handen ineen geslagen om mensen met een beperking uit te nodigen in de natuur. Tijdens de Oosterscheldeweek (2-9 september)  is er een tweedaags excursieprogramma opgezet in natuurontwikkelingsgebied Plan Tureluur.

Vogelboulevard

Op woensdag 6 en donderdag 7 september staan tientallen vrijwilligers en gidsen weer klaar om mensen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Tijdens de excursie neemt een gids de deelnemers mee naar de vogelboulevard van Zeeland waar vogels als de lepelaar, kluut en tureluur zich regelmatig laten zien. Op de route staan gidsen en boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten om samen de horizon af te turen op zoek naar bijzondere vogels.

Zilte zaligheden

De excursies zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking, waardoor iedereen kan deelnemen. Deelname aan de excursie is gratis. Ook mensen die in een rolstoel of scootmobiel zitten kunnen aansluiten bij een van de tochten. Op beide dagen is er een kleine informatiemarkt op het terras van restaurant de Heerenkeet aan de Oosterschelde. Ook kunnen deelnemers kennismaken met de heerlijke zilte zaligheden van de Oosterschelde.

Aanmelden

Om deel te nemen is aanmelden noodzakelijk. Voor meer informatie en om aan te melden kunnen mensen terecht op www.ivn.nl/biowalkoosterschelde 

Zuidkust van Schouwen

Zuidkust van Schouwen, Restaurant De Heerenkeet

Boogerdweg 1
4321 SN  Kerkwerve

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Excursieprogramma voor mensen met beperking
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.