Otterloop langs de Nieuwkoopse Plassen - 6 km.


-advertentiepositie-



Otterloop langs de Nieuwkoopse Plassen - 6 km.

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Otterloop langs de Nieuwkoopse Plassen - 6 km.

zaterdag 23 sep 2017 - 09:00 uur

Heb je zin om door de weide te dwalen, een slootje over te varen en een kerktoren te beklimmen? Dan is de Otterloop vast iets voor jou.  Pas je onderweg wel op voor de koeienvlaaien?!

Vijf wonderschone wandelroutes

Bij de Otterloop heb je de keuze uit vijf wonderschone wandelroutes. Deze gaan door het veenweidegebied met unieke doorsteekjes en belevenissen. Compleet met het oversteken van boerensloten! Onderweg ontmoet je de boswachter die je alles over de otter en de Groene Jonker kan vertellen. Ook mag je de kerktoren beklimmen en een kijkje nemen op de dierenbegraafplaats en een kaasboerderij. Speciaal voor dit unieke wandelevenement opende Natuurmonumenten stukken land en natuurschoon die anders gesloten blijven voor de wandelaar. Kom genieten van dit waterrijke stukje van het Groene Hart in Zuid Holland, waar de schilders van de Haagse School eind negentiende eeuw hun inspiratie vonden.

Schoon water

De otter is terug van weggeweest in de Nieuwkoopse Plassen. Dat komt doordat de waterkwaliteit dankzij de inzet van Natuurmonumenten in de afgelopen jaren enorm is verbeterd! Dit schone water wil de Rotary Nieuwkoop ook bereikbaar maken voor de inwoners van het dorpje Kinko in Noordoost Tanzania. De opbrengst van dit wandelevenement gaat daarom naar een drinkwaterproject.

Praktische informatie

  • Let op! Het startpunt van de Otterloop is niet het bezoekerscentrum, maar Kampeerhoeve Koole aan de Hogedijk 6 in Noorden. Hier kan ook de auto worden geparkeerd.
  • Parkeerplaats vol? Alternatieve parkeerplekken zijn aanwezig bij de Coop Supermarkt, parkeerplaats Loswal en Sportpark de Koet in Noorden
  • Het is mogelijk om vrij te starten tussen 09.00 en 13.00 uur. De laatste binnenkomst is om 17.00 uur.
  • De Otterloop is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de Rotary Club Nieuwkoop en Natuurmonumenten
  • Tijdens dit wandelevenement zijn honden niet toegestaan
  • Onderweg is voldoende toiletgelegenheid aanwezig
  • De wandelpaden zijn helaas niet toegankelijk voor deelnemers met een rolstoel, rollator of kinderwagen

Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoopse Plassen, Kampeerhoeve Koole

Hogedijk 6
2341 AA  Noorden

Prijzen

Lid €3,50Niet lid €3,50Nog 65 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl