Rondleidingen op Fort bij Abcoude


-advertentiepositie-



Rondleidingen op Fort bij Abcoude

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rondleidingen op Fort bij Abcoude

zondag 24 sep 2017 - 13:00 uur

In Fort bij Abcoude komt geschiedenis tot leven. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam maakt het fort deel uit van UNESCO Werelderfgoed.

Historische verhalen en natuur

Ontdek Fort bij Abcoude onder leiding van een ervaren gids! Via de brug over de fortgracht kun je uitgebreid ronddwalen op het binnenfort en genieten van de historische verhalen en de natuur. In het hoofdgebouw bezoek je het kruitmagazijn, de waterkelder en de slaapvertrekken. De buitenmuren zijn hier wel 1,8 meter dik! Vanaf het uitzichtpunt op het oostelijke ‘Oreillon’ kun je Fort Nigtevecht zien liggen. Kun je je voorstellen dat vroeger vanaf dit punt met kanonnen werd geschoten?

Handig om te weten

  • Tickets voor Fort bij Abcoude kun je online reserveren. Met dit ticket ben je welkom op Fort bij Abcoude gedurende de openingstijden, die op het kaartje staan.
  • Op de dag van de rondleiding zijn de toegangskaarten ook te koop aan de deur. 
  • De rondleidingen worden doorlopend gegeven. Dit kan betekenen dat u bij aankomst nog even moet wachten voordat de rondleiding begint. Wachten duurt echter nooit lang en ook buiten het fort is al van alles te zien. Een rondleiding duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
  • Honden mogen niet mee
  • In het fort kan het –ook op warme dagen- behoorlijk fris zijn. Neem daarom een jas, trui of vest mee.

Fort bij Abcoude

Fort bij Abcoude

Molenweg 18
1391 CG  Abcoude

Prijzen

Lid €3,00Niet lid €6,00Kind t/m 12 lid €1,00Kind t/m 12 niet lid €2,00Kind van OERRR €1,00Nog 91 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Rondleidingen op Fort bij Abcoude
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.