Avondwandeling over het Springendal


-advertentiepositie-



Avondwandeling over het Springendal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek het sprookjesachtig Springendal in de avond. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee buiten de gebaande paden. Elke keer een an

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een avondwandeling over het sprookjesachtige Springendal in Twente. Met elke avond een ander thema ontdek je alles over dit oude cultuurlandschap en haar bewoners. Wie weet zie je onderweg nog een ree, eekhoorn of specht, vergeet daarom je verrekijker niet!

Thema's

4 juli - Prehistorie
In de prehistorie was de stuwwal van Ootmarsum - waar het Springendal onderdeel van is - een geliefde plek om te leven. In het landschap zijn de sporen nog te zien, zoals de vele grafheuvels.

11 en 18 juli - Essen & akkers
Amper 100 jaar geleden bestond het Springendal vooral uit heide, met hier en daar een boerderij met kleine hooggelegen akkers, zogenaamde essen. Deze essen zijn nog goed te zien. In deze tijd van het jaar staan ze vol met akkerkruiden als korenbloem, echte kamille en klaproos.

25 juli - Bronnen en beken
Volg de kabbelende Springendalsebeek vanaf één van haar bronnen tot aan de romantische Grote Bronvijver. Onderweg vertelt de gids je over de bijzondere planten en dieren die afhankelijk zijn van deze beekloop.

1 augustus - De jeneverbes
Dwaal mee door het tijdloze landschap van het Springendal. In het hart van het gebied staat een compleet struweel aan jeneverbessen, waarvan sommige struiken honderden jaren oud. Een bijzondere conifeer met een uitgebreid verhaal...

8, 15 en 22 augustus - Heide
Augustus is dé maand om de hei op te gaan. Grote delen van het Springendal kleuren paars door de bloeiende heide. Een ware beleving om daar doorheen te struinen! Natuurlijk vertelt de gids je onderweg over de planten en dieren die hier voorkomen.

29 augustus - Veelzijdig natuurgebied
Hoor alles over het Springendal als veelzijdige natuurgebied; het ontstaan, de flora en fauna, de cultuurhistorie en wat verder op ons pad komt. 

  • Opgave vooraf is niet nodig
  • Kinderen tot 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene
  • Afstand: 4 kilometer
  • Trek stevig schoeisel en een lange broek aan en neem je verrekijker mee 
  • Niet toegankelijk voor mindervaliden omdat de wandeling van de paden af gaat
  • Honden niet toegestaan
  • Inclusief koffie/thee/ranja van Twentsch Geluk

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Avondwandeling over het Springendal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.